Spasí miliony z Krkonoš hradecký hokej?

Jedním z největších sponzorů prvoligového hokejového mužstva Hradce Králové se možná stane podnikatel Petr Dědek, který několik let držel nad vodou tým z Vrchlabí. Společně s ním by zřejmě měl přijít sportovní ředitel horalů Aleš Kmoníček, který by nahradil generálního manažera Romana Višňáka.

Dvě mouchy jednou ranou by mohl zabít hokejový tým HC VCES Hradec Králové. Chybějící miliony v rozpočtu klubu po odchodu největších mecenášů možná zalepí podnikatel Petr Dědek, který sedm let sponzoroval hokejisty Vrchlabí. Společně s ním by mohl hradecký hokej vyřešit post generální manažera, který osiřel po odchodu Romana Višňáka.
„S panem Dědkem jednáme o podpoře hokeje už poměrně dlouho. V tuto chvíli probíhají jednání, která ještě nejsou u konce,“ uvedl pro Hradecký deník předseda představenstva hradeckého klubu Martin Soukup.  Podle Deníku je dohoda na spadnutí. Ovšem pod podmínkou, že společně s Dědkem přijme Hradec také sportovního manažera HC Vrchlabí Aleše Kmoníčka, který by měl nastoupit do funkce generálního manažera HC VCES Hradec Králové. Podnikatel Dědek zatím vyjednávání nehodlá komentovat. „V tuto chvíli se k tomu nehodlám vyjadřovat,“ uvedl pro Deník.
Jasno by do celé situace mělo vnést nové představenstvo  klubu, které by valná hromada měla vybrat na mimořádné valné hromadě 18. dubna. Hradečtí zastupitelé už schválili seznam osobností, které mají nahradit stávající představenstvo. V osmičlenném vrcholném orgánu by měli zasednout tři zástupci města, dvě hokejové veličiny Jan Hrdina a Martin Hosták, a také zástupci sponzorů klubu.
Podle primátora Zdeňka Finka město i přes menšinu v představenstvu ohlídá ekonomickou situaci ve společnosti. „Město je majitelem klubu. Nastavíme proto ekonomické kontrolní síto, které bude důkladnější než v předchozích letech. Nebude se stávat, že peníze potečou neznámo kam,“ dodal hradecký primátor Zdeněk Fink. Obměnou projde také dozorčí rada hokejového klubu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.4.2011 20:00
Hradecan  (Nováček)
Mne by také zajímalo,kdy bude opět spuštěno diskuzní forum na webových stránkách?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme