Spalovna: kraj stojí za názorem Hradce

Projekt výstavby spalovny komunálního odpadu v Opatovicích nad Labem získá podporu Královéhradeckého kraje v případě, že bude přijatelný i město Hradec Králové. Krajské město, které zatím výstavbu opatovické spalovny odmítá, je totiž největším producentem odpadů v kraji .
"Bez podpory krajského města nebude tento projekt Královéhradecký kraj prosazovat. Důležité také je, aby se obyvatelé kraje mohli zbavit odpadu za únosnou cenu," řekl královéhradecký hejtman Pavel Bradík.
Pro Královéhradecký kraj je důležitý také postoj dalších obcí v kraji. "Nechceme, aby spalovna fungovala jako cílová stanice odpadu z nejrůznějších koutů České republiky či dokonce ze zahraničí," uvedl radní Královéhradeckého kraje Jiří Vambera.
Plán odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje počítá se spalováním komunálního odpadu jen jako s jednou z celé škály variant likvidace odpadů. "Počítáme s různými formami likvidace odpadů. Například s tříděním a následným použitím jako druhotné suroviny, s recyklací či s kompostováním biologicky rozložitelného odpadu, jehož podíl by se měl zvyšovat. Určitá část odpadu se bude nadále skládkovat. Je třeba si uvědomit, že i ze spalovny bude třeba vyvážet odpad na skládku," doplnil Vambera.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme