Soutěž na využití Nálepkových kasáren není stále uzavřena

Královéhradecká radnice stále ještě nevybrala firmu, která by opravila chátrající areál Nálepkových kasáren nedaleko historického centra města. "Až do 28. února 2006 se mohou přihlásit firmy do soutěže a teprve potom město rozhodne, kdo se stane vítězem výběrového řízení a objekt bude využívat i rekonstruovat," řekl tiskový mluvčí hradeckého magistrátu Václav Svoboda. Na využití Nálepkových kasáren přitom radnice vypsala už druhé kolo výběrového řízení.

Prvního kola se zúčastnilo pět firem, radnice ale posléze ještě doplnila podmínky soutěže. Výběrová komise tehdy rozhodla, že žádná z nabídek prvního kola nebyla jedinečná. „Radnice v podmínkách například doplnila, že investor musí zachovat jeden z památkově chráněných pevnostních objektů nebo že nové objekty nepřevýší památkově chráněný objekt v Kozinově ulici,“ uvedl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
V areálu by také podle podmínek mělo vzniknout zázemí pro Divadlo Drak a o jednu z budov má zájem také krajský úřad, který v ní chce umístit Integrovanou střední školu. Podle prvních návrhů by opravy a přestavby areálu měly přijít asi na 350 až 500 milionů korun. Nálepkovy kasárna převedla na město předloni vláda. Již dříve získala hradecká radnice od státu i rozsáhlý areál bývalého vojenského letiště.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme