Štítky: | Charita Hradec Králové |

Sociální šatník mění svou adresu. Na Benešově třídě dostal důstojnější prostory

Sociální šatník
Sociální šatník | autor: MMHK

Místo, kde si potřební mohou přijít pro šaty, boty ale jiné potřeby do domácnosti - sociální šatník, změnilo svou adresu. Z Kydlinovské ulice se přestěhoval do větších a důstojnějších prostor na Benešově třídě. Otevřen bude v pátek 18. března 2016.

Sociální šatník je provozován hradeckou oblastní charitou a jeho hlavním cílem je maximálně vybavit nouzový šatník Domu Matky Terezy - střediska sociálních služeb pro lidi bez domova, střediska charity, a dále pak, dle možnosti, naplnit potřeby lidí v nouzi i ostatních organizací.

"Prostory jsou dvojnásobně větší, než byly před tím. Navíc se nyní nacházíme v hezkém prostředí, kde jsou důstojné podmínky," uvedla pro hradeckou internetovou televizi Simona Lindhartová, pracovní terapeutka Domu Matky Terezy. Přijímání věcí má svá pravidla. Otevřeno je vždy v úterý a ve čtvrtek od 13 do 17 hodin. Charita přijímá oblečení, boty, kalhoty, mikiny, tepláky, ale také povlečení, prostěradla, ručníky, utěrky, záclony, závěsy, matrace, batohy, spacáky, deky...

Co charita nevyužije? Svetry, halenky, oděvy společenského charakteru, střevíčky na podpatku.

Díky větším prostorám si charita může dovolit přijímat nyní i nejrůznější funkční spotřebiče, nábytek a další potřeby domácnosti.  

Výdej zdarma probíhá každé úterý a každý čtvrtek od 13 -17 hodin na základě poukázky na bezplatný odběr oblečení vydané  sociálním odborem hradeckého magistrátu nebo sociální pracovnicí některého ze středisek Oblastní charity HK, případně dalšími neziskovými organizacemi, které pomáhají lidem v tíživé situaci.

Výdej za poplatek je ve stejné dny i hodiny. Příspěvek, který zaplatíte dle ceníku, je určen do sbírky oblastní charity.

Vydávané oblečení je v pěkném a zachovalém stavu, je čisté, poskládané a roztříděné do krabic. Pracovník šatníku vždy pomáhá s výběrem a dohledáváním potřebného oblečení. Nejedná se o volný přístup do skladu šatníku, ale vždy pouze s doprovodem. "Přijímáme oblečení nepoškozené, v dobrém stavu. Ostatní věci a dary přijímáme pouze po předchozí domluvě a v omezené míře," dává na vědomí charita.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Tříkrálová sbírka začíná, pozor na falešné koledníky

Od pátku 5. ledna se také po ulicích Hradce rozejdou koledníci z Tříkrálové sbírky. Celkem na 450 skupinek koledníků projde více jak stovku obcí a šest měst regionu Královéhradecka a poprosí o dar do zapečetěných kasiček s logem charity. Letos premiérově v obci Benátky a s…
Čtěte více

Tři králové letos vybrali rekord. Kde peníze pomohou?

Rekordních téměř 26 milionů korun vynesla letošní Tříkrálová sbírka v hradecké diecézi. Výtěžek pomůže postiženým, nemocným, seniorům, matkám s dětmi v tísni i dalším potřebným v regionu. Takový výsledek organizátoři letošní Tříkrálové sbírky nečekali. Podle pořadatelů ukázala,…
Čtěte více

Lidé z Ukrajiny budou mít MHD zdarma, město se chce postarat i o děti

Vzhledem k mimořádné situaci mají váleční uprchlíci z Ukrajiny v Hradci Králové veřejnou dopravu zdarma. Pouze se v případě kontroly musí prokázat platným pasem či jiným dokumentem prokazující totožnost a statut běžence. Občané Ukrajiny jsou také postupně ubytováváni v městských…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme