Sobotní průtrž zaměstnala hasiče i silničáře

Sobotní očekávané bouře s sebou opět přinesly i přívalové deště, které na Hradecku zaplavily sklepy, dokonce se utrhl kus svahu na dálnici D11. V průběhu noci museli zasahovat hasiči i silničáři.

Další silné bouře, které potrápily obyvatele Hradecka, se přihnaly v sobotu navečer kolem 18 hodiny. „Jednotky zasahovaly v souvislosti s průtrží mračen u více než osmdesáti zásahů,“ uvedl Michal Valášek z Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje. Pomoc hasičů byla třeba hlavně po technické stránce. Voda zaplavila sklepy a domy. Mimo jiné byl pod vodou i jeden ze sálů Kongresového centra Aldis v Hradci Králové. Ještě v neděli ráno a dopoledne pomáhali hasiči při odstraňování vyvrácených stromů, které padly na dráty elektrického vedení.

Prudké deště po sobě zanechaly stopy i na dálnici D11. Kolem 76. kilometru zaplavil vozovku velký nános bahna a vrstva vody. U obce Praskačka se utrhl kus krajnice z D11 a úsek byl průjezdný jenom levým jízdním pruhem. Místy popadaly i dopravní značky. Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic následky bouřky postupně likvidují. Předpokládané ukončení jejich práce je v pondělí v poledne.

K omezení provozu došlo i na některých železničních trasách. V úseku od hlavního nádraží v Hradci Králové k zastávce ve Hněvčevsi museli cestující na nezbytně nutnou dobu využít náhradní autobusové dopravy.

Podle předpovědi z Českého hydrometeorologického ústavu by v dalších dnech podobné silné bouřky a průtrže hrozit neměly. Pravděpodobnost výskytu bouřek je předpovídána až ke konci týdne. Sledujte počasí i na našich stránkách.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme