SMS jízdenky jsou populární, od loňska se jejich prodej zvýšil o pětinu

SMS jsou v Hradci stále populárnější
SMS jsou v Hradci stále populárnější | autor: hradeckralove.cz

SMS jízdenky jsou v Hradci Králové stále využívanější. Svědčí o tom statistiky Dopravního podniku města Hradce Králové z letošního září, podle nichž si je zakoupil rekordní počet lidí. Za poslední rok navíc došlo ke zvýšení prodeje tohoto druhu jízdného o pětinu. Velmi úspěšně si vede také nedávno zavedené internetové dobíjení městské karty. Tuto službu využilo od letošního března již více než 12 tisíc zákazníků.

Září 2015 bylo co do počtu zakoupených SMS jízdenek rekordním měsícem. „Pozitivním jevem je, že měsíční prodeje, které se na konci loňského roku již běžně pohybovaly okolo hranice 18 tisíc mobilních jízdenek, převýšily již několikrát od ledna 2015 hodnotu 19 tisíc, aby v září dosáhly naprostého rekordu ve svých poměrně krátkých hradeckých dějinách a to hodnoty 21 330 kusů. V porovnání období leden až září 2014 a 2015 došlo ke zvýšení prodejů SMS jízdenek o 20 procent,“ uvedl vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna. Celkově překročí počet zakoupených jízdenek přes mobilní telefony v průběhu letošního října hranici 600 tisíc kusů. Jejich prodej byl v Hradci Králové zahájen v lednu 2012.

„Pokud hodnotíme historické rekordy zeširoka, tak vedle již vzpomenutého měsíčního za září byl nejlepším víkend 13. - 14. prosinec 2014 s 830 jízdenkami a nejlepším dnem byl pátek 24. dubna 2015 (zřejmě díky Majálesu) s 1005 prodanými jízdenkami. Pokud bychom brali v úvahu pouze běžné dny, tak by to bylo 30. září 2015 s 954 jízdenkami,“ uvádí dopravní podnik. SMS jízdenku podle podniku využívají zejména občané jiných měst přijíždějící do krajského města služebně, za vzděláním, kulturou či zdravotnickou péčí. Oblíbená je také mezi turisty.

Velmi úspěšně si vede rovněž internetové dobíjení městské karty, které Dopravní podnik města Hradce Králové zavedl letos v březnu.Aktuálně se zde do konce září 2015 utratilo téměř 3 miliony 300 tisíc korun, kdy tuto službu využilo již přes 12 tisíc zákazníků. Pozitivním jevem je od června neustále stoupající průměrná výše jednotlivého nákupu, respektive dobití, která nyní už dosahuje výše 270 korun a je vidět, že si tento způsob prodeje cestující osvojili,“ uvedl František Meduna.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD úspěšní v Jízdě bez nehod

Tři „milionáři“ přibyli v závěru letošního roku mezi řidiči MHD v královéhradeckém dopravním podniku. Jde o šoféry, kteří úspěšně brázdili ulice města 20 let bez zaviněné nehody. Dnes byli slavnostně oceněni za účasti vedení podniku i města.
Čtěte více

ZVEME: Zažít můžete Noc vědců, pohádkovou či hororovou bojovku v lesích

Kam vyrazit v Hradci o víkendu? Třeba do Dopravního podniku, který u příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové pořádá den otevřených dveří. Univerzita a další vědecké instituce lákají na Noc vědců. Vyrazit můžete do hradeckých lesů na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme