Slunná loučka první den bude otevřena zdarma, město chystá i drobné dárky

Slunná loučka
Slunná loučka | autor: hradeckralove.cz

Stále nevíte, jestli pro vás nově vybudovaná slunná loučka vedle plaveckého bazénu bude to pravé? Můžete to vyzkoušet a nic vás to nebude stát. První den, kdy bude otevřena, bude vstup zdarma. A kdy se tak stane? 15. července od 10 hodin. Nová opalovací a relaxační zóna pod širým nebem vyrostla mezi Šimkovými sady a plaveckým bazénem. Investorem stavby bylo město  za přispění evropských dotací.

Správa nemovitostí Hradec Králové, která slunnou loučku provozuje, připravila na první provozní den řadu překvapení. „Chceme tento nový prostor reálně přiblížit nejen stávajícím plavcům, ale i novým návštěvníkům, kteří z jakéhokoliv důvodu nevyužívají letní koupaliště Flošna, proto jsme na první den připravili vstup zdarma a děti navíc dostanou drobné dárky. Den otevřených dveří je naplánován na pátek 15. července 2016 přesně v 10 hodin. Zveme všechny milovníky opalování i relaxu, aby si slunnou loučku přišli prohlédnout,“ uvedla Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové.

Na slunné loučce najdou návštěvníci velké mlhoviště, které si budou ovládat sami a chladit tady rozpálená těla v mlhových tryskách. „Vodní kulisu tvoří tři mlhové trysky osazené do dlažby mlhoviště. Výška vodní mlhy je přibližně jeden metr a průměr zhruba tři metry. Pro děti je připraven hrací domeček a skluzavka. U mlhoviště je rovněž venkovní sprcha a nerezová pitná fontánka,“ vysvětlila Jaroslava Bernhardová. Zábavu dospělým zabezpečí ping-pong, ruské kuželky a petang. Samozřejmostí je objekt se sociálním zázemím, sprchou, převlékacími kabinami a přebalovacím pultem pro miminka.

Pro milovníky opalování jsou k dispozici opalovací plata, lehátka a slunečníky nejen v zatravněné části, ale i na horní terase před plaveckým bazénem, kde se nachází rovněž občerstvení se stolečky a slunečníky a vstup do vnitřních bazénů. Návštěvníci slunné loučky můžou  vstupovat do vnitřního areálu a zaplavat si v 50m bazénu, navštívit dětský bazén nebo  spojovací chodbou projít do aquacentra  a  využívat tak všechny služby celého areálu (bazény, vlnobití, tobogán, vířivky, dětskou skluzavku i občerstvení). V případě dešťové přeháňky je možnost schovat se do vnitřního areálu a následně se vrátit zpět na loučku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Kde se přes léto ve městě osvěžit? Mrkněte na otevírací doby

V Hradci se přes léto můžete osvěžit v několika vodních areálech. Na starosti je má Správa nemovitostí Hradec Králové. Všechny budou včetně dalších služeb během letních prázdnin otevřeny, otevírací doba se ale v létě od běžného provozu mění. Vyřádit se ve vodě je v Hradci možné,…
Čtěte více

Město spustilo osvěžující mlhoviště, otevřená je Flošna i slunná loučka

Teplé dny už nastupují a i ve městě jako je Hradec Králové je možné se příjemně zchladit. Už od pátku fungují hradecká mlhoviště. Využít lze už i oteřené koupaliště na Flošně a opalovat se můžete na slunné loučce u Městských lázní. Ve městě se nachází celkem jedenáct mlhovišťa a…
Čtěte více

Slunná loučka se dnes otevírá. Funguje už sedmým rokem

S příchodem krásného počasí se Správa nemovitostí Hradec Králové, provozovatel plaveckého areálu na Eliščině nábřeží, rozhodla od úterý 10. května 2022 otevřít Slunnou loučku, relaxační a odpočinkovou zónu v bezprostřední blízkosti padesátimetrového plaveckého bazénu. V provozu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme