Slunná loučka měla letos trochu smůlu. Chladno a pak odstávka bazénu

Slunná loučka
Slunná loučka | autor: hradeckralove.cz


Slunná loučka vedle Městských lázní, kterou město letos v létě poprvé otevřelo, přilákala necelé dva tisíce lidí. Na ne příliš vysokou návštěvnost mělo vliv počasí a pak také technická odstávka bazénu koncem srpna, kdy slunečné dny prudce zvýšily návštěvnost hradecké Flošně.

 

Loučka byla otevřena v polovině července a navštívilo ji přesně 1884 lidí. "Uvědomujeme si, že to není příliš vysoké číslo, ale otevríali jsme v období, kdy nepřálo počasí. Koncem srpna, kdy bychom mohli nějakou návštěvnost nahant, tak byl padesátimetrový bazén kvůli technické odstávce uzavřen, takže na loučku mohli lidé pouze z venku bez využití bazénu," uvedla Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové. Nicméně ti, co loučku navštívili, si ji podle jejích slov pochvalují a byly i dny, kdy se tam opalovalo 130 až 150 lidí.

Letnímu koupališti Flošna "zachránil" poměrně vysoké číslo návštěvnosti až teplý konec srpna a začátek září. Konec sezóny nastal až 19. září. Celkem za sezónu navštívilo koupaliště 89 tisíc návštěvníků.

Sedmiletá historie koupaliště ukazuje výrazné výkyvy v celkové návštěvnosti, od 70 tisíc v roce 2014 až po 110 tisíc návštěvníků v loňském roce. Letošní celková návštěvnost patří k těm slabším, ale pokud se vezme v potaz, že ještě do poloviny srpna se návštěvnost oproti minulým letům výrazně propadala, závěr sezóny byl rekordní. V září navštívilo koupaliště téměř 17 tisíc návštěvníků, přičemž zářijový průměr minulých sezón jsou pouze necelé 3 tisíce.

"Návštěvníci si letos chválili nové stolky na terase i nové čluny na tobogán. Na kvalitě nápojů a jídel se podílely i nově vybudované chladící a mrazící boxy, pořízené v zázemí restaurace k uskladnění nápojů a potravin," hlásí spokojenost se sezónou Správa nemovitostí Hradec Králové.

Letní koupaliště už je zavřené, nicméně v areálu lze po celý rok navštívit Wellness studio Flošna se saunami, parními kabinami, bazénkem, vířivkou a spostou dalších atrakcí pro relaxaci, odpočinek a podporu zdraví. Sportovat je možné ve fitness nebo na squashi se 4 squashovými kurty. Restaurace Flošna s bowlingem je otevřena také během celého roku.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme