Škola v Plotištích se rušit nebude

Hradecká Masarykova základní škola v Plotištích nad Labem, které hrozilo zrušení druhého stupně, bude vyučovat i nadále. Radnice ustoupila od zrušení, protože škola je v současné době naplněná.

Ve škole měl být zachován pouze první stupeň, žáci vyšších ročníků by museli dojíždět do jiných základních škol ve městě. „Před dvěma lety byla škola ohrožena, protože tam byl obrovský podstav dětí. Navrhovali jsme zrušení 2. stupně a nechat jen 1. až 5. stupeň. Starší žáci  by přešli na Pouchov,“ sdělil primátor Otakar Divíšek. Tento plán vzbudil protest místních obyvatel a rodičů žáků. „Skola dostala tříleté moratorium na to, aby se postavila na nohy,“ řekl Divíšek. Nové vedení sestěhovalo školu do jedné budovy, tím ušetřilo provozní  prostředky. „Nová ředitelka se chopila velice dobře příležitosti, vyměnila téměř celý pedagogický sbor a zavedla kroužky. Učitelka angličtiny dochází i do mateřské školky,“ informoval Divíšek. Záci se začali vracet a škola je opět plná. Nyní sem chodí žáci také z Předměřic nad Labem a Svobodných Dvorů. „Jestliže v červnu odejde devátá třída, která má osm dětí a přijde pětadvacet nových dětí, tak škola je prakticky zachráněna,“ dodal Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme