Skatepark se otevře asi až na jaře

Nový skatepark začne vyznavačům prkýnek, inlajnů a kol sloužit patrně až na jaře 2008. Původně měla být rozsáhlá rekonstrukce stávajícího chátrajícího areálu hotova do konce října, ale kvůli výstavbě tribun, se kterou se původně nepočítalo, se dokončení protáhne zhruba o dva měsíce.
Vzhledem k tomu, že zimní provoz není příliš bezpečný a je navíc nízká návštěvnost, předpokládá se otevření skateparku až v jarních měsících. Areál bude mít kromě nových tribun i opravenou střechu, konstrukci, oplocení a osvětlení. Rekonstrukci těchto částí za zhruba dva miliony korun financuje magistrát. Na dalších téměř 2,5 milionu vyjdou překážky, ty však uhradí sponzor. "Překážky, jejich typ a skladba, jsou konzultovány se skateboardovým klubem, výrobci a vyznavači tohto životního stylu a měly by být pořízeny formou sponzorského daru. Skatepark zatím zůstane na svém místě. Bude mít správce," uvedl před časem na diskuzním Hradeckém fóru náměstek primátora Martin Soukup.
Skatepark v Hradci Králové byl dlouhou dobu v dezolátním stavu. Radnice s jeho rekonstrukcí čekala až na celkou úpravu Šimkových sadů, kde se areál nachází. Uvažovalo se také o možnosti přesunout sportoviště do bývalého supermarketu Delvita, z tohoto záměru ale nakonec sešlo a v Delvitě je nyní prodejna nábytku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme