SK Hradec Králové - Viktoria Žižkov 3:2

Teprve pátý jarní zápas ve druhé nejvyšší soutěži přinesl královéhradeckým fotbalistům první vítězství. V utkání bohatém na branky i na kuriózní situace si Votroci připsali tři body právem.
Střetnutí se pro domácí přitom nevyvíjelo vůbec příznivě. Po počátečním "oťukávání" se žižkovští dostali do vedení už v 9. minutě. Největší zásluhu na jejich vedení měli přitom hradecký obránce Křap a brankář Přibyl. Křapova malá domů totiž Přibyla zaskočila, ten nezvládl odkop v nouzi a míč napálil do hostující Prohazsky, od kterého se míč odrazil do prázdné branky 0:1. Nešťastná branka Votroky rozhodila a hosté v těchto fázích zápasu měli více ze hry. Přišla však 24. minuta, kdy hradecký Semerák dostal pěkný míč do brejku a svůj sólový únik a vůbec první šanci Hradce v zápase dotáhl do konce - 1:1. Radost z vyrovnávací branky však trvala jen několik sekund. Hosté hned z následující rozehrávky z půlícího kruhu založili rychlou přímočarou akci a rozhozená obrana jen přihlížela, jak Kalivoda střílí druhou branku Žižkova - 1:2. Tento gól domácí zdravě naštval a začali být aktivnější. Vyrovnávací branka byla na spadnutí, ale když přišla, byli zaskočeni asi všichni. Šlo totiž o situaci podobné první brance Viktorie. Ve 38. minutě hradecký Hrmo ve velkém vápně udělal rozruch, ale žižkovští zadáci ho o míč s přehledem obrali. Velkoborský však nešťastným odkopem rozvlnil míč vlastní branky - 2:2.
Druhý poločas už byl převážně v režii domácích fotbalistů. Byli útočnější a svoji aktivitu korunovali v 66. minutě i rozhodující třetí brankou. Té předcházel únik v neděli výrazného Semeráka, který zleva nacentroval na Jirsáka, který po kličce obránci na hranici velkého vápna překonal hostujícího brankaře potřetí - 3:2. Žižkov sice přidal na obrátkách, ale do vážnějších příležitostí se nedostával. Naopak hradečtí hrozili z brejků. V 75. minutě šli hned tři domácí hráči na branku hostů, ale Semerák tváří v tvář hostujícímu brankaři otálel se střelou a vracející se obránce mu míč ukopl. Votroci i přes tuto zahozenou šanci své první vítězství ubránili a do tabulky si na jaře poprvé připíšou tři body. Stále jsou tak ještě v dosahu postupových pozic.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.4.2005 18:41
Dj beat (neregistrovaný)
fotbal
hradečáci so žabaři .Viděli ste zápas Zlén .Brno?? to byl kotlík 3:0 pro ně a ankonec sme jim dali ha ha

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme