SK Hradec Králové startuje do druhé ligy s velkými změnami

Nadcházející víkend se opět zaplní fotbalové stadiony po celé republice. Začíná totiž první fotbalová liga i druhá nejvyšší soutěž. Do druhé ligy nastoupí i SK Hradec Králové.
Klub o letní přestávce prodělal několik výrazných změn. Tou největší je patrně transformace vedení klubu. Založena byla nová akciovka pod názvem SK Hradec Králové 1905. V jejím čele stojí mimo jiné legenda českého fotbalu Josef Masopust, generálním ředitelem se stal Tomáš Finger. Vlastníkem klubu i nadále zůstává americký lékař Jan Voda. Sportovním ředitelem se stal bývalý úspěšný hráč Votroků Richard Jukl, marketing bude mít na starosti také bývalý hráč Hradce Aleš Javůrek. Na trenérském postu nahradil Zbyňka Dujsíka bývalý brankář Juraj Šimurka, který loni trénoval slovenskou Žilinu.
O co víc byl posilněn Hradec ve vedení, o to horší je však situace v hráčském kádru. Odešli Klapka, Rolko, Kalousek či Breda. Jediným nováčkem je tak kromě odchovanců z dorostu brněnský Křap. Pozitivně lze vnímat i setrvání útočníka Jana Krause, který dal Hradci přednost před zahraničním angažmá. Nové vedení si situaci uvědomuje a proto narovinu přiznává, že hlavním cílem zatím není postup do nejvyšší ligy. "Jsme realisté. Když budeme po podzimu do pátého místa, nebude to pro nás špatné," uvedl sportovní ředitel Richard Jukl.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme