SK Hradec Králové - FK Most 1 : 1

Po neplánované dvoutýdenní přestávce kvůli odkladům způsobeným nepříznivým počasím v neděli královéhradečtí druholigoví fotbalisté konečně na jaře vyběhli k svému prvnímu mistrovskému zápasu. Jejich soupeřem byl jeden z největších favoritů soutěže - vedoucí Most, v jehož kádru hrají mimo jiné i bývalí reprezentanti Siegl a Novotný.
Utkání mělo od začátku svižné tempo a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Ke spokojenosti tisícovky přihlížejících diváků však v první půli chybělo to nejpodstnější - branky. Za první poločas si oba týmy vypracovaly pouze jednu vážnější příležitost. S nebezpečnými hlavičkami útočníků si však oba brankáři poradili a do šaten hráči odcházeli za bezbrankového stavu.
Druhý poločas byl v porovnání s prvním ještě svižnější. Už v 53. minutě mohli hosté vést, kdyby Siegl v jasné pozici netrefil břevno. Domácí měli příležitost skórovat v 58. minutě, jenže Karnay z hranice malého vápna nemířil z voleje přesně a vysoko přestřelil. O deset minut později byl však tento hráč přesnější. Po pěkném centru Semeráka za mosteckou obranu nedal Karnay hlavou hostujícímu brankáři šanci a Hradec vedl 1:0. Vstřelená branka Votroky povzbudila, ale ani hosté nechtěli zůstat pozadu a postupně si začali vytvářet mírnou převahu. Tu korunovali zaslouženým gólem v 85. minutě, když se po rohu trefil Zábojník - 1:1. Ani jeden celek se s nerozhodným stavem nesmířil a svižné tempo pokračovalo až do konce utkání, branka však již nepadla.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme