Síť chodníků s cyklostezek se rozroste

Nové stezky a chodníky zkrátí cestu pěším a cyklistům. Hradecká radnice i ve spolupráci se soukromými společnostmi připravila několik návrhů na nové spojnice pro pěší a cyklisty. Zkrátit cesta by se tak brzy mohla například mezi širším centrem a zimním stadionem. Bezpečněji pojedeme i mezi obchodními centry u Hradubické.

Nové lávky přes řeky, park, chodníky i cyklostezky. To vše je záměrem radnice ve prospěch především nemotorizované dopravy v různých částech města. U Hradubické se ale také propojí novou komunikací obchodní domy. „Plánovaná je tam komunikace jak pro motorová vozidla, včetně městské hromadné dopravy, tak i stezka pro chodce a cyklisty,“ potvrdil Sedmičce Karel Šimonek z odboru hlavního architekta hradeckého magistrátu. Zatím slepou silnici zde chce propojit společnost Eurospektrum Group.
Už za dva roky by mohla nová lávka překlenout Orlici. Pěším a cyklistům se tak výrazně zkrátí cesta z centra města například k zimnímu stadionu nebo Fakultní nemocnici. Studenti Univerzity Hradec Králové se zase rychleji dostanou z jedné budovy do druhé. „Nová lávka přes Orlici z ocelové konstrukce pro pěší a pro cyklisty má stát v prostoru mezi zimním stadionem a Jiráskovými sady. Stavební povolení bychom měli mít koncem ledna. Se zahájením stavby se počítá v druhém čtvrtletí příštího roku a hotová by mohla být do jednoho roku,“ řekl Sedmičce vedoucí Investičního odboru města Valentin Avramov. „Součástí stavby je mimo vlastního přemostění řeky také nová stezka napojující lávku na ulici Hradecká. Propojená bude i se stezkou na levém břehu Orlice,“ doplnil Sedmičce Karel Šimonek.
Podle týdeníku plány vítají i místní obyvatelé, které dnes zbytečné obcházení řeky trápí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme