Silnice v okolí Hradce čeká oprava

Rozsáhlou rekonstrukce některých vozovek v okolí Hradce Králové plánuje Královéhradecký kraj. Velká oprava čeká most ve Vysoké nad Labem, silničáři také zrenovují komunikaci druhé třídy z Černilova do Libřic na Královéhradecku. Náklady na obě stavby dosáhnou necelých 30 milionů korun.

„Náklady na rekonstrukci mostu přes Labe se pohybují kolem 18 milionů korun. Většinu těchto financí kraj získá z fondů Evropské unie,“ řekl krajský radní pro dopravu Josef Ješina. Dělníci ve Vysoké nad Labem opraví mostovku, vymění poškozené prvky konstrukce mostu, opraví její nátěr a nosnou konstrukci rovněž zesílí. Práce by zde měly začít v polovině května 2010 a potrvají několik měsíců.
Oprava silnice druhé třídy z Černilova do Libřic bude stát necelých deset milionů korun. Na zhruba dvoukilometrovém úseku silničáři odfrézují vozovku a položí zde novou živičnou vrstvu. Na komunikaci také zpevní krajnice. Stavět by se zde mělo začít v polovině letošního září. Práce skončí v průběhu listopadu.
Celkem by letos mělo jít na opravy silnic v regionu i s evropskými příspěvky 800 milionů korun. V následujících pěti letech chce Královéhradecký kraj na opravy z vlastních zdrojů dát 1,3 miliardy korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme