Silničářům docházejí zásoby, náklady na údržbu rostou

Náklady na letošní zimu několikanásobně překonaly průměr. Silničáři už nyní počítají každou korunu a s obavami sledují zásoby posypových materiálů. I když to v ulicích není podle názoru lidí příliš vidět, dosavadní účet za údržbu je nikdo nečekal. A zima podle meteorologů ještě zdaleka nekončí.

Hradecké Technické služby mají pro celý rok na zimní údržbu vyčleněno asi 10 milionů korun. Na začátku února je už 6 milionů pryč. „Před sezonou jsme měli připraveno 1625 tun soli, což bylo zatím nejvíc a za normálních okolností by to bohatě stačilo. V současnosti ve skladu zbývá posledních zhruba 300 tun. Zda to bude stačit? To nedokážu odhadnout, záleží na tom, jaké bude dál počasí,“ řekl Hradeckému deníku vedoucí zimní údržby Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil.
Ještě hůř jsou na tom krajští cestáři. Ti už raději sůl přikupují, protože vyčerpali polovinu z 20 tisíc tun zásob. „Doobjednáváme asi dva a půl tisíce tun,“ přiblížil situaci Deníku provozní náměstek Přemysl Noháček. Zda to bude stačit, ale odhadovat nechce. „Rádi bychom. Náklady na letošní zimu budou obrovské,“ dodal Noháček.
Zima však nekomplikuje jen dopravu. Přes sněhové bariéry, zledovatělé návěje a odstavená auta se jen těžko prodírají popeláři. Řada kontejnerů na komunální i tříděný odpad tak zůstává nevyvezená. „Je to velký problém, který nám komplikuje svoz odpadu. Každý den jedno nebo dvě naše auta někde zapadnou a musíme je složitě vyprošťovat,“ popsal Deníku ředitel Hradeckých služeb Radek Sokol. Podle něj se popeláři snaží nedostupné kontejnery odtáhnout ke kukavozům ručně. Ne vždy se to ale podaří.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.2.2010 20:20
Hradecan (neregistrovaný)
Co silnice,chodníky jsou neuklizené a vozíčkáři ani nemohou jet ven.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme