Setkání extrémistů bude nelegální

Případné setkání přívrženců extrémní pravice v Hradci Králové, plánované na sobotu 16. srpna, bude v nelegální. Město je připraveno zasáhnout proti těmto skupinám všemi zákonnými prostředky. Uvedl to dnes tiskový mluvčí hradeckého magistrátu Václav Svoboda.

V pátek dopoledne se na královéhradecké radnici sešli představitelé města, zástupci Městské policie a Policie České republiky, aby připravili a zkoordinovali postup během sobotní akce. Ačkoliv místo setkání není jisté a kromě Hradce Králové se spekuluje ještě o Josefově, magistrát nechce ponechat nic náhodě. "Existuje podezření, že by k setkání mohlo dojít v areálu královéhradeckého letního kina, které si právě na tento den před časem pronajala fyzická osoba za účelem pořádání hudebně kulturního festivalu. Hradec Králové se rozhodl uplatnit princip předběžné opatrnosti a smlouvu na pronájem areálu kina dnes zrušil," uvedl Svoboda s tím, že o tom byl také informován pořadatel akce.
Správní odbor Magistrátu města Hradce Králové nemá 16. srpna oznámeno žádné veřejné shromáždění. Pokud by však k němu na území města došlo, bude nezákonné a jeho účastníci budou vyzvání, aby se rozešli. Neuposlechnou-li této výzvy, požádá město o zásah Policii České republiky. Městská policie královéhradecký magistrát i Policie ČR budou postupovat v součinnosti a monitorovat celý průběh případných sobotních akcí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme