Šest milionů pro Atol

Firma Atol na svém podnikání v Hradci Králové loni vydělala více než 6 milionů korun. Podle předložené výroční zprávy příjmy společnosti za rok 2008 dosáhly 30 milionů, což je o 17 milionů korun víc než v roce 2007.

Zisky ze stále rozšiřovaných placených parkovišť ale podle představitelů Atolu nejsou dostatečné. „Zisk hodnotím pozitivně. Určitě to není málo peněz. Pokud by ale v systému byly pouze současné příjmy, tak nebudou stačit na financování investic. Máme závazky vůči městu na úrovni 15 až 17 milionů korun ročně, a to by z loňska nešlo pokrýt,“ řekl Hradeckému deníku předseda představenstva Atolu Dušan Čížek.
Ztrátový provoz podle Atolu vykazuje parkovací dům v Novém pivovaru. Přesto se ho společnost nechce vzdát, i když Královéhradecký kraj o něj projevil zájem. Podle Čížka se Atolu nelíbí, že by kraj v parkovacím domě navýšil počet vyhrazených míst pro své úředníky.
Náklady na provoz parkovacího systému v Hradci Králové loni podle výroční zprávy činily 23 milionů korun. Atol už měl do systému investovat celkem 71 milionů, z toho 57 milionů Kč do stavby dalšího parkovacího domu Katschnerka. Ten by měl svůj provoz zahájit ještě letos.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme