Senzace: Hradec porazil Slávii 1:0

Fotbalový svátek čekal ve středu navečer na příznivce královéhradeckých fotbalistů. Ve čtvrtfinále Poháru ČMFS přivítali Votrocii pražskou Slávii. Do ochozů Všesportovního stadionu přišlo 7658 diváků. Hosté, kteří byli jasnými favority proti druholigovému Hradci, nastoupili s většinou svých opor.
Překvapivě to však byl domácí celek, který od začátku udával tempo hry. Černobílí měli míč pod kontrolou a proti soupeři zvučného jména hráli velmi ofenzivně. Už ve 2. minutě moc nechybělo, aby Hradec vedl. Po Šmardově přímém kopu totiž Kozáčikovi vyklouzl vysoký centr a míč skončil těsně vedle branky. V 9. minutě opět po Šmardově přímém kopu střílel Černý nad Kozáčikovu svatyni. V 17. minutě utekl Semerák a Blažej hlavou těsně minul slávistickou branku. Hosté se ke slovu dostali poprvé až v 21. minutě, když po závaru před Podhajským střílel v těžké pozici Janda jen do hradeckého gólmana. Domácí odpověděli nejlépe jak mohli. V 28. minutě zahrával Šmarda z 30 metrů přímý kop, na jeho přetažený centr si naběhl volný Rolko a "angličanem" od břevna nedal Kozáčikovi šanci - 1:0. Po inkasované brance sešívaní přidali a vytvořili si převahu, ta však končila u dobře hrající obrany, kterou dirigoval skvělý Rolko v záloze podpořený aktivním Rezkem.
Do druhého poločasu nastoupili hosté bojovně naladěni, ale jejich veškeré útočné snahy končily většinou ještě před velkým vápnem domácích. Naopak ve 51. minutě šel na slávistickou bránu v brejku Jůn, v rozhodujícím okamžiku však zazmatkoval a zcela zbytečnou přihrávkou odezvdal míč soupeři. Hra pak měla dlouhou dobu stejnou tvář. Slávie útočila "do plných", Hradec podnikal rychlé brejky. Největší příležitost tak měli hosté až v 74. minutě, kdy si za hradeckou obranu zaběhl rychlý Vlček, který ale v jednoznačné příležitosti přestřelil. O deset minut později se pokusil výsledek zkorigovat Krajčík, jeho tečovanou střelu z dálky však Podhajský vykryl. Slávie byla v posledních minutách v křeči, její úporná snaha vesměs končila daleko od hradeckého vápna. Votroci si vítězství 1:0 vzít nenechali a senzačně postupují do semifinále ČMFS.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme