Senioři starší sedmdesáti let budou jezdit po městě od září levněji

| autor: hradeckralove.cz

Senioři starší sedmdesáti let budou mít od září levnější jízdenky na hradeckou městskou dopravu. S návrhem na využití finanční kompenzace pro Dopravní podnik města Hradce Králové z prostředků, které městu zbyly z hospodaření loňského roku, vyslovili v úterý 26. dubna souhlas i městští zastupitelé.

Kolik však budou senioři platit, zatím není jasné. Dopravní podnik zatím podrobnosti snížení ceny pro cestující starší sedmdesáti let připravuje. „Zatím víme, že bychom toto zvýhodnění jízdného chtěli uplatnit od září tohoto roku. Konkrétní řešení bude předloženo valné hromadě, která rozhodne,“ naznačuje předseda představenstva Dopravního podniku města Hradce Králové Miloslav Kulich.

Proč se magistrát rozhodl ulevit starším spoluobčanům? „Finanční kompenzaci pro dopravní podnik ve výši 3,5 milionu korun si můžeme dovolit čerpat díky úsporám z loňského roku. Jsme rádi, že tato úspora může být použita právě na podporu seniorů,“ dodává Romana Lišková, náměstkyně primátora zodpovědná za majetek města i městské organizace.

V současné době senioři platí v Hradci Králové za jízdné v městské hromadné dopravě částku ve výši 500 korun ročně bez ohledu na to, jak často jezdí. Jedna jízdenka přes městskou kartu pro seniory starší 70 let stojí 7 korun, papírová deset.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
27.4.2016 14:10
Sandy (neregistrovaný)
sci-fi
kecy, kecy, kecy,
znáte tu jak se slibovalo že po zrušení 28čky budou 9ky jezdit velké busy?
slova, slova, slova
27.4.2016 16:19
misha  (Nováček)
Hmmm
No pěkně a co tak zlevnit jízdné cestujícím v produktivním věku,kteří vydělávají těm 70ti letým na jejich důchody???
27.4.2016 22:23
Jane (neregistrovaný)
RE: Hmmm
Také jednou budeš důchodcem
5.5.2016 13:45
Lukšíková (neregistrovaný)
Jízdné
Pro rekapitulaci: jízdné pro seniory v Praze je zcela zdarma pro důchodce starší 70 let a děti do 6 let! - See more at: nasedat.cz/doprava/jizdne-pro-seniory-v-praze-aneb...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme