Štítky: | Hokej | Královští lvi |

Sen starších dorostenců o extraligovém titulu pokračuje

foto: mountfieldhk.cz
foto: mountfieldhk.cz

Hradečtí starší dorostenci v pondělí večer na domácím ledě odmítli ukončení sezóny, když srovnali stav extraligové finalové série hrané na dva vítězné zápasy proti Třinci na 1:1 po vítězství 3:0. Duel, který s konečnou platností rozhodne o mistru extraligy 2014/2015 je na programu ve čtvrtek od patnácti hodin na ledě třineckých Ocelářů.

Hradečtí do utkání vstoupili aktivněji, svého soupeře přehrávali vyjma posledních tří minut první části, kdy Třinec nebezpečně sevřel domácí v jejich obranném pásmu. Více gólových šancí si přesto vytvořil Hradec a nikdo by se nemohl divit, kdyby po první třetině vedl 3:0.

Druhá část hry naopak vyzněla jednoznačně lépe pro hosty, domácí ale podržel jistým výkonem brankář Dominik Groh. O druhé přestávce trenéři hradeckých dorostenců Slabý a Luštinec patrně se svůj tým očarovali, protože do úvodních minut vlétl zcela jiný Hradec a dvěma rychlými brankami rozhodl utkání. 
Nejprve střelou od modré Hronek prostřelil hostujícího golmana Hlaváče a v téže minutě zvyšoval na 2:0 Matějček. Kosmetickou tečku poté udělal střelec první branky Hronek, když v power-play perfektním bruslením dojel puk vyhozený do třinecké třetiny a zasunul jej do prázdné branky – 3:0.

Série se tak za stavu 1:1 na zápasy přesouvá k rozhodujícímu duelu, který rozhodne o extraligovém šampionu letošní sezóny do Třince. Definitivně podlední zápas sehrají hradečtí starší dorostenci ve čtvrtek.  

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme