Štítky: | petice | výstavba |

Se stavbou nového administrativního centra Generali to trochu drhne

Generali zatím nestaví.
Generali zatím nestaví. | autor: hradeckralove.cz

Prázdné místo naproti vile Aničce nezmizí ani letos. Přestože Generali měla v plánu letos začít v těchto místech a vedle Aničky stavět svá nová administrativní sídla, nestane se tak. Na sklonku minulého roku to přitom vypadalo nadějně, podle banky se čekalo na  poslední povolení, aby se mohlo začít stavět. Zatím však potřebné razítko chybí. Uvádí to Hradecký deník.

Výstavba se bude skládat ze dvou objektů A a B. Do nového regionálního centra se přesune celá administrativa oblasti. Očekává se, že vznikne na pět desítek nových pracovních míst.

„Máme platné stavební povolení na „polyfunkční objekt B“ (po prvorepublikové vile) a běží územní řízení na „polyfunkční objekt A“ (vedle vily Anička). Jeho ukončení očekáváme v průběhu letošního roku,“ informoval Deník na konci listopadu tiskový mluvčí Generali Honza Marek. Dokonce se na místě začalo i pracovat. „Byly zahájeny dílčí práce na zpevněných plochách a inženýrských sítích,“ hlásil dále tiskový mluvčí Generali Honza Marek. Podle Deníkem oslovených expertů tímto krokem zahájila pojišťovna stavební práce a nebude tak muset znovu žádat o prodloužení stavebního povolení, které vyprší příští rok v březnu. Ale potřebné povolení banka nedostala.

„V tuto chvíli se má situace tak, že územní řízení na polyfunkční objekt A stále běží,“ dodal pro Deník mluvčí Generali Honza Marek s tím, že banka očekávala, že koncem roku 2017 získá potřebná povolení i na výstavbu druhého objektu, který chtěla stavět současně s budovou na místě prvorepublikové vily, kde již všechna povolení má. „Nyní se jako realistický termín o rozhodnutí jeví druhý kvartál letošního roku. Nic se nemění na tom, že je v plánu výstavba obou objektů zároveň,“ doplnil informace Honza Marek.

Stavbu nových objektů začala pojišťovna chystat už v roce 2007. Původně kvůli nim měla padnout i vila Anička. Budovu z roku 1911 ale před lety zachránila petice. Za vilu se tenkrát postavilo téměř 12 tisíc lidí a ministerstvo kultury historickou vilu prohlásilo za památku. Generali se proti rozhodnutí neúspěšně odvolala a v roce 2010 plány přehodnotila.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Jeden z pavilonů ZUŠ Střezina půjde k zemi, město raději postaví nový

Plány na druhou etapu rekonstrukce hradecké ZUŠ Střezina se změnily. Hudební (divadelní) pavilon měl být původně opraven stejně jako ty ostatní, s ohledem na jeho stav však město nechá vystavět pavilon zcela nový. Záměr, který v tomto týdnu na svém jednání schválili…
Čtěte více

Vyroste v Kuklenách obří obchodní centrum? Musí se vyřešit doprava

Soukromý investor, který chce vystavět nové obchodní centrum s velkým parkem v hradeckých Kuklenách, musí absolvovat proces posouzení vlivu na životní prostředí, tzv. EIA. Tento dokument pak bude významným podkladem pro územní rozhodnutí a stavební povolení a stanoví případné…
Čtěte více

Petice zastavila stavbu silnice v hradecké přírodní památce Na Plachtě

Město Hradec Králové zastaví přípravy kontroverzní silnice vedoucí okrajem přírodní památky Na Plachtě. Petici proti stavbě zhruba 270 metrů dlouhé spojky podpořilo více než 9 200 lidí, mezi petenty a vedením hradecké radnice se strhla velmi ostrá a nevybíravá debata, uvedl…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme