Schodiště Kozinka bude opět v provozu

Schodiště Kozinka bude zhruba po roce opět sloužit. Rekonstrukce bude dokončena na konci července, lidem začne sloužit až v září. Nejprve se totiž musí opravit chodník pod schodištěm. Kolem schodiště se také vytvoří terasy, na kterých budou umístěny lavičky. Jak uvedla Mladá fronta Dnes, lidé již nebudou na náměstí procházet podloubím děkanského domu, ale přes nové náměstí zrekonstruované budovy Regiocentra Nový pivovar.

Rekonstrukce schodiště poskytla také několik archeologických nálezů, konkrétně různé střepy a dokonce i vázu. Schodiště mělo být dokončeno již dříve, ale dokončení narušilo zborcení sklepní klenby. „Probourali jsme se dovnitř a zjistili, že je nutné posouzení statika i památkářů a projektová příprava oprav porušeného zdiva a propadlých kleneb. Sklepení zůstalo zachováno, jak si přáli památkáři.“ uvedl pro MF Dnes Tomáš Macháček ze společnosti Stavremo, která rekonstrukci provádí.

Vloni byla dokončena rekonstrukce schodiště a teras na severní straně náměstí. Další opravy a rekonstrukce se plánují jižně od Velkého náměstí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme