Sběrné dvory opět v provozu. Můžete tam jen v roušce a rukavicích

Sběrné dvory zase fungují.
Sběrné dvory zase fungují. | autor: MMHK

Čtyři sběrné dvory a kompostárna v Hradci Králové budou od dnešního dne otevřeny. Vedení radnice se tak na základě rozhodnutí Vlády ČR o dalším uvolňování opatření domluvilo s Hradeckými službami. Kompostárna bude otevřena každý den, ve vybrané dny budou otevřeny sběrné dvory. Zavřeno bude tento pátek 10. dubna a v pondělí 13. dubna, jelikož se jedná o velikonoční svátky. Ve všech provozovnách nadále platí přísná bezpečnostní opatření.

„Situace už trvá poměrně dlouho a je zcela pochopitelné, že lidé potřebují znovu využívat běžné služby. Vzhledem ke včerejšímu rozhodnutí vlády, jsme se po domluvě s Hradeckými službami rozhodli znovu otevřít sběrné dvory i kompostárnu, ovšem nyní za velmi přísných bezpečnostních podmínek. V rámci prevence bude do areálů povolen vstup pouze omezenému počtu osob v jednom okamžiku a jen při použití ochranných pomůcek, tedy zakrytá ústa, zakrytý nos a nasazené rukavice. Chtěl bych všechny občany požádat, aby dodržovali tyto podmínky a dbali pokynů obsluhy sběrných dvorů,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Organizace příjmu odpadů bude nastavená s důrazem na maximální omezení kontaktu mezi obsluhou a občany. Zaměstnanci sběrných dvorů a kompostárny zároveň budou při vstupu určovat počet osob, který smí vstoupit do areálu, a to především podle druhu odpadu.

Vzhledem ke krizovým opatřením byly v Hradci Králové také zrušeny mobilní svozy odpadů, které měly probíhat od 27. března do 25. dubna. Nové termíny budou vyhlášeny, jakmile to bude v souladu s nařízením Vlády ČR možné.

A jak budou dvory otevřeny?

Kompostárna bude otevřena každý den:
Pondělí - 7.30 - 16.00
Úterý - 9.30 - 18.00
Středa - 7.30 - 16.00
Čtvrtek - 9.30 - 18.00
Pátek - 7.30 - 16.00
Sobota - 8.00 - 18.00
Neděle - 19.00 - 18.00

SD Bratří Štefanů:
Středa  - 13.00 - 18.00
Pátek - 13.00 - 18.00
Sobota - 8.00 - 16.00

SD Na Brně:
Pátek - 8.00 - 15.00

SD U Labe:
Pondělí - 8.00 - 15.00
Středa - 8.00 - 18.00
Sobota - 8.00 - 18.00

SD v Kuklenách:
Úterý - 8.00 - 18.00
Čtvrtek - 8.00 - 18.00
Neděle - 13.00 - 18.00

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
8.4.2020 11:38
Miroslav Hůlek (neregistrovaný)
Sběrný dvůr Bří Štefanů
Marně hledám v tomto článku o otevření SD informaci, že občan HK může do SD Bří Štefanů výhradně po 13. hodině, jelikož dopoledne je vyhrazeno podnikatelům. Dnes v 10,30 h. jsem byl tamním pracovníkem odmítnut s odvoláním na jakési organizační opatření. Přestože ve SD vůbec nikdo nebyl, já tam se starými pneumatikami musím jet ještě jednou. Rád bych znal smysl takové služby.
MH
10.4.2020 05:40
Miroslav Hůlek (neregistrovaný)
Doplněk
Po zadání "Sběrný dvůr Bří Štefanů" se otevře stránka:
instituce.hradeckralove.cz/instituce-sberny-dvur-i...

Provozní doba výkupny papíru Hradec Králové
Provozní doba výkupny papíru v Kuklenách je od pondělí do pátku od 8,00 do 18,00 hodin. Ve dnech mimo otevírací dobu sběrného dvora (po, st, pá) nejsou k dispozici ostatní služby sběrného dvora. Ve sběrném dvoře IV. Bratří Štefanů mají nově otevřeno od pondělí do soboty v čase od 8,00 do 15,30 hodin.


Právnické osoby a fyzické osoby oprávněné k podnikání mohou odpady odkládat na sběrném dvoře IV. Bratří Štefanů a to vždy pouze za úhradu dle platného ceníku a na základě uzavřené smlouvy se společností Hradecké služby a.s. výkupně druhotných surovin. Na aktuální ceny výkupu se můžete informovat i na tel. číslech 495 540 040, 841 600 600.

O vyhrazené době pro běžné občany města – údajně po 13. hodině – ani slovo!!

Čekám odpověď; e-mail jste si zda vyžádali!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradečáci třídí stále více zodpovědněji. Ve městě se rozšíří síť kontejnerů

Více vytříděného odpadu, který dál putuje k recyklaci, a méně odpadu mířícího na skládky. Hradečákům jde třídění odpadu dobře. Skládkového odpadu, do kterého se spolu se směsným komunálním odpadem řadí i objemný odpad, bylo ve městě vyprodukováno meziročně o téměř 1,6 tuny méně.…
Čtěte více

Příští rok sáhnou hlouběji do kapes Hradečané i návštěvníci města

Život ve městě se od příštího roku zdraží. Teplo o víc než čtvrtinu, voda o 12 procent. V Hradci porostou ale i další služby, bez kterých se běžný člověk neobejde. Vyšší bude cena za popelnice a hovoří se také o zvýšení ceny jízdného v MHD. Kvůli zdražení tepla stoupne například…
Čtěte více

Poplatky za odpady půjdou od příštího roku v Hradci nahoru

Inflace i zvyšování kvality služeb v rámci nakládání s odpady stojí za navrhovaným zvýšením ceny poplatků za odpady v Hradci Králové. Od nového roku by občané města měli v základní sazbě platit 800 korun, i nadále zůstanou slevy pro děti i seniory, kteří budou platit polovinu,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme