Saunia nově otevírá v Orlici

Nový saunový areál Saunia
Nový saunový areál Saunia | autor: saunia.cz

Příznivci saunování se mohou radovat. Od poloviny února mají možnost osvěžit své tělo i ducha v nově otevřeném areálu Saunia v prostorách OC Orlice park shopping v ulici Víta Nejedlého. Saunii najdete v horním patře obchodního centra mezi občerstvovací a herní zónou. Jedná se o jedinečný koncept, který posouvá klasické saunování na unikátní relaxační zážitek. Velké a moderní sauny doplňuje parní lázeň, ochlazovací bazének, několik relaxačních zón i bar s občerstvením.

Milovníci saunování jistě využijí tradiční finskou saunu či saunu s tepelným nárazem. Finské saunování má nejen blahodárné účinky na imunitu a prohřátí těla, ale také slouží jako prevence proti migrénám, stresu i špatné náladě. Pokud je pro vás 90⁰C trochu moc, nechte se pomalu prohřívat v solné sauně. Díky vyšší vlhkosti a nižší teplotě je vhodná k příjemné relaxaci i pro ty, kteří se saunováním začínají.

Stejný efekt využívá i tropická a aromatická sauna. Zatímco v jedné je simulováno tropické klima, v "aromatickém" prostředí si uvolníte dýchací cesty. Ani jednomu z těchto zařízení se nedají upřít blahodárné účinky při léčbě astmatu, dýchacích nebo svalových onemocnění.

Velmi oblíbené jsou saunové ceremoniály, které umocní a ozvláštní zážitek z klasického saunování. Saunéři, kteří rituály vedou, jsou často ověnčeni řadou úspěchů. Ceremoniály probíhají každý den a jejich rozpis můžete sledovat na webových stránkách Saunie nebo vám termíny rádi sdělí telefonicky na recepci.

A pokud již máte tělo dostatečně prohřáté, je čas na zchlazení. K tomu je připraven ochlazovací bazének, ledová studna nebo ochlazovací vědra. Pokud je pro vás potírání ledovými krystaly příliš silná káva, můžete využít sprchy s jemným mlžením.

Důležitou součástí saunování je čas na regeneraci, proto na vás v Saunii čeká také relaxační zóna. Ta je připravena pro jednotlivce, páry i skupinky. Vypařit do Saunie se můžete přijít každý den od 9 do 23 hod. Spojte i vy váš každodenní nákup na Orlici s jedinečným relaxem v moderním a klidném prostředí saunového světa Saunia.

Ze sauny na 100 Československých NEJ „Made in Czechoslovakia“

Kromě saunování přináší Orlice park shopping ještě jednu zajímavou novinku. Jedná se o retro výstavu toho nejlepšího z Československa pod názvem 100 ČS NEJ v Orlici.

K vidění budou ikonické spotřebiče, československé kuriozity, nejlepší filmy, písně, knihy ale např. i reklamy nebo kdysi oblíbené potraviny. Vzpomínat se bude i na významné historické události, sportovní momenty a významné Čechy. Prostě uvidíte to nejlepší, co vzniklo na území bývalého Československa.

Výstava je vhodná pro všechny generace. Děti se můžou seznámit s dobou, kdy vyrůstali jejich rodiče a ti naopak zavzpomínat na své dětství. Akce probíhá od 7.3. do 28.3.2020, vstup je zdarma.

V den zahájení výstavy v sobotu 7. března je připraven speciální zážitkový program, který začíná ve 14:00 hodin. Chcete-li být v obraze, sledujte facebookové stránky Orlice.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Mohlo by se hodit
Doporučujeme