Sáblíkové brusle nestačí, v Hradci zkusí časovku na kole

Z původně nenápadného závodění cyklistického žactva, kadetů, juniorů a žen se v sobotním poledni mezi Hradcem Králové a Třebechovicemi stává divácká senzace. Poprvé tam bude letos na českém území závodit rychlobruslařská mistryně světa Martina Sáblíková. A poprvé v životě pojede oficiální závod z kalendáře Českého svazu cyklistiky.
Bude-li souboj se stopkami královně bruslí na kole chutnat, je možné, že světovou rekordmanku její trenér Petr Novák vyšle do boje i za měsíc na mistrovství České republiky. Sáblíková nyní ladí formu v Krkonoších. Dá se přitom očekávat, že k vidění bude kvalitní výkon. "Pokud se rozhodneme pro závody i v cyklistice, pojedeme je  pořádně. Jsem přesvědčen, že Martina, až nabude zkušenosti, může v budoucnu na kole startovat i na hodně velkých šampionátech. Tak jako už to v cyklistice dokázalo vícero skvělých rychlobruslařek – Američanka Heidenová, Němky, Nizozemky,“ nechal se již dříve slyšet Novák
Závod vede ze Svinar, jede se do Bělče nad Orlicí, lehce zvlněným krajem přes Krňovice.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme