S podzimem se otevřou opravená sportoviště, na příklad Slavia

Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur
Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur

Hned několik nových sportovišť otevře své brány veřejnosti i sportovcům už letos na podzim. Nákladem 120 milionů korun město nechalo zrekonstruovat tři nové areály. Víceúčelové sportoviště Slavia je tím největším, které nabídne pestré vyžití nejen pro fotbalisty, ale i pro házenkáře, volejbalisty či nohejbalisty.

Roky chátrající areál, který je v provozu od roku 1955, tak dostane zbrusu nový vzhled a zázemí včetně šaten a sociálního zařízení.

Rekonstrukce zhruba pět hektarů velké plochy jde právě v těchto týdnech do finále, stavebníci by měli dílo dokončit do závěru září. Tříměsíční zpoždění má podle vyjádření z královéhradecké radnice na svědomí nestejnorodá půda a s tím spojené problémy s únosností podloží. "Zejména po skončení zimního období by se mohly vrstvy hýbat, mohlo by dojít k vzedmutí a hřiště by nesplňovalo příslušné normy. Krátce po začátku stavby bylo navíc zjištěno ve škvárové skrývce nadlimitní množství škodlivin, s čímž si bylo třeba nad rámec očekávání poradit," uvedla Magdalena Vlčková z Magistrátu města Hradec Králové.

Město za rekonstrukci Slavie zaplatí zhruba 63 milionů korun. „Přes veškerá navýšení je však cena stále o třicet milionů nižší než původní propočty,“ sdělil náměstek primátora Jindřich Vedlich. Stavba je členěna do 19 stavebních objektů. „Na místě vyrostou tři fotbalová hřiště, jedno s umělým trávníkem a další dvě s přírodním trávníkem, jedno hřiště pro házenkáře, pět antukových hřišť pro volejbal, dvě plochy pro plážový volejbal a dvě pro nohejbal,“ prozradil Jindřich Vedlich. 

Asi nejvíce viditelnou novou a před očima rostoucí částí areálu jsou tribuny pro zhruba 400 diváků, šatny a zázemí pro údržbu a správu. Stavba začala v červnu loňského roku, kdy se museli stavebníci nejprve vypořádat s demolicemi původních objektů. Sportovcům by měl areál začít sloužit na podzim.

Opravy probíhají i na bývalé Rudé hvězdě a ve sportovní hale v Třebši

Vloni na podzim začalo město obnovovat starý areál bývalé Rudé hvězdy ve Farářství. Na své si tam letos od podzimu přijdou pozemní hokejisté. I zde vyrostou tribuny, zázemí a dětské hřiště. Do rekonstrukce město investovalo zhruba 32 milionů korun. Areál by se měl otevřít do konce října.

Nákladem 13 milionů korun město nechalo zvětšit stávající sportovní halu v Třebši. „Více prostoru zde najdou šatny a malá tělocvična navržená pro třicítku sportovců. Přístavba je jednopodlažní a bude provozně propojena se stávající halou,“ popsal Jindřich Vedlich. „Město se v této oblasti nespoléhá jen na peníze z Evropy, ale snaží se i vlastními silami podporovat vznik sportovišť, která budou sloužit všem věkovým kategoriím. Tato sportoviště už nevyhovovala normám a hlavně chátrala, což by si dřív nebo později mohlo vyžádat uzavření některých kvůli bezpečnosti,“ vysvětlil příčinu několika rekonstrukcí sportovišť najednou Jindřich Vedlich.

(Zdroj: Magistrát města Hradec Králové)

Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur
Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur
Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur
Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur
Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur
Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur Sportoviště Slavia | Foto: J. Gangur

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Díky městským dotacím se tenisté dočkají nové antuky a další sportovci tribun či šaten

Mezi provozovatele sportovišť rozdělí město Hradec Králové dotace ve výši více než 4,16 miliony korun. Třeba TJ Sokol Hradec Králové bude moci zastřešit tribuny a hlasatelny a tenisté se dočkají generální rekonstrukce a výměny povrchů devíti antukových kurtů. Město tak…
Čtěte více

Hradec podpoří sport a kulturu více než devíti miliony korun

Hradec Králové vyplatí v rámci dotací přes devět milionů, které rozdělí mezi 38 sportovních a 34 kulturních organizací nebo spolků. Sportovní kluby, které pracují zejména s dětmi a mládeží, dostnou od radnice osm milionů korun. Na podporu uměleckých těles a spolků…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme