Rozruch v hradeckém fotbale neutichá

Ve fotbalovém druholigovém klubu SK Hradec Králové je pořádně rušno. Poté, co vyšlo najevo, že klub nemá na výplaty, odmítli hráči počátkem minulého týdne nastoupit zimní přípravu. Závěrem týdne na základě událostí odstoupil z funkce generálního ředitele klubu Tomáš Finger.
Jak uvádí MF Dnes, Finger klub ale neopustil úplně. "Zůstávám i nadále členem představenstva akciové společnosti SK Hradec Králové 1905, stejně jako Česká integrační zůstává smluvním partnerem hradeckého klubu s tím, že se bude ucházet o koupi klubu," uvedl Finger.
V současné době klub řeší situaci a hledá možné zdroje peněz. Jednou z eventuálních variant je i hráčský výprodej. Za tímto návrhem stojí podle informací MF Dnes snaha majitele klubu Jana Vody omezit náklady na provoz. Platy hráčů v nich hrají významnou roli a klub by se tak mohl chtít zbavit především těch, jejichž mzda rozpočet nejvíc zatěžuje. Jejich prodejem by klub získal potřebné finance. „Zatím je ale předčasné o něčem takovém spekulovat,“ uvedl sportovní ředitel klubu Richard Jukl. Zimní pohyb hráčů tak probíhá oběma směry. Do třetiligového Náchoda odešel na přestup Merganc a na hostování Gorol, Vaniš přestoupil do Letohradu, hostování skončilo Pokornému a vrací se do Jablonce. Křap se snaží prosadit do kádru prvoligového Brna a pokud neuspěje, zůstane na hostování v Hradci. Gibala zvažuje, jestli zůstane v Hradci nebo v Drnovicích.
V kádru se nově objevili Semerák z Náchoda a Čáslava z Krče. Z hostování v Prievidzi se vrátil Poliaček, z Xaverova Karnay. Novými členy druholigového kádru se také stali Filip z hradeckého dorostu a Marek Plašil, na podzim hráč třetiligové rezervy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme