Rozlučka se sezónou: Hradec Králové - Táborsko 1:0

Závěrečné 30. kolo Fortuna národní ligy proti sobě svedlo FC Hradec Králové a FC MAS Táborsko. Zatímco domácím Votrokům už o nic nešlo a už před zápasem měli jasné, že skončí na čtvrtém místě, předposlední Táborsko ještě bylo ve hře. Spolu se Znojmem na dálku bojovalo o udržení. A protože mělo lepší vzájemné zápasy, tak případná výhra by pro hosty z jihu Čech znamenal udržení bez ohledu na výsledek Znojma ve Varnsdorfu. Na straně druhé Hradec - i přesto, že mu už o nic nešlo - se určitě nechtěl loučit s hrstkou věrných fanoušků prohrou.

Rozdíl v herní kvalitě obou týmů byl znatelný Votroci i bez většího nasazení měli hru od začátku pod kontrolou a Táborsko prakticky ve všech herních oblastech za domácím celkem zaostávalo. Bylo pomalejší a bez nápadu. S Hradcem jej spojovaly jen dva společné rysy - absence chuti do hry a nulová koncovka. Táborsko se za celý první poločas nedostalo k zakončení. Votroci sice měli tři brankové příležitosti, ale zakončené bez efektu.
V 19. minutě v dobré pozici pálil Kopečný, jeho střelecký pokus však Šiman v brance Táborska zlikvidoval. O osm minut později střílel z úhlu do šibenice Milan Černý, ale jeden z obránců Táborska na poslední chvíli tečoval míč a ten šel do zámezí. Nic zajímavějšího za prvních 45 minut k vidění nebylo.

Druhý poločas se dal očekávat nápor Táborska. Vzhledem k vývoji ostatních zápasů by mu totiž jen výhra zajistila setrvání v druhé lize. A opravdu snaha o aktivní hru ze strany hostujícího celku byla patrná. Ovšem jen snaha nestačí, když chybí kvalita. Takže Táborsko se sice tlačilo dopředu, ale byl to Hradec, kdo mohl skórovat. V 54. minutě po centru z pravé strany zahrál v pokutovém území jeden z hostujících obránců rukou a Hradec kopal penaltu. Míč si na puntík postavil Zorvan a tvrdou střelou doprostřed zazdil největší dosavadní šanci Votroků na vstřelení branky. Míč totiž jen napálil do brankaře Šimana.

Po neúspěšné penaltě Hradec přidal a vytvořil si drtivý tlak, jeho snaha o napravení selhání však vyšla naprázdno, proti byl zejména brankař Šiman, který byl nejlepším hráčem Táborska.

Hosté tak přežili klinickou smrt a stále se snažili vstřelit branku. Nechávali ale často až příliš otevřenou obranu a Votroci tak často měli prostor pro rychlé brejky. Jenže jejich koncovka byla stejně tragická jako ta hostující.

Vydřená branka tak padla až v 82. minutě. Táborsko chybovalo na polovině hřiště v rozehrávce, Hradec podnikl rychlý brejk, Urma z levé strany přesně zacentroval a Šípek už v pohodě dokázal poslat míč do sítě - 1:0. To byl prakticky jediný světlý okamžik zápasu.

V závěru sice mohl Hradec z brejku zvýšit náskok na dvě branky, ale Šípek s Martincem v jasné příležitosti nedokázali zakončit. Zápas podprůměrné úrovně tak skončil těsným vítězství Hradce 1:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme