Štítky: | Kultura |

Rock for People zůstává v Hradci. V Plzni bude ale taky

Oblíbený rockový festival zůstává v Hradci. Zdroj: Archiv Rock for People
Oblíbený rockový festival zůstává v Hradci. Zdroj: Archiv Rock for People

Pořádné překvapení si pro své fanoušky nachystal festival Rock for People. V posledních týdnech organizátoři masivně navštěvované akce uvažovali o tom, že kvůli nedostatečné finanční podpoře z královéhradecké radnice „rokáč“ nadobro opustí krajské město. Ve středu dopoledne však pořadatelé oznámili, že festival zůstává a nebude se konat jen jednou, ale rovnou dvakrát. 3. – 6. června v Hradci Králové a 3. – 5. července v Plzni.

Plzeň "rokáči" přispěje přes deset milionů korun

Rock for People zůstává v Hradci Králové. Na takovou zprávu čekali hudební fanoušci celé týdny. Organizátoři totiž uvažovali o tom, že město opustí, o čemž jsme vás informovali například v tomto článku.

Nakonec však toužebně očekávané přání zastánců hudebního maratonu vyslyšeli a navíc přidali několik novinek. Festival, který se v krajském městě koná pravidelně na začátku července, přesunou o měsíc dopředu. Podle slov pořadatelů by se měl uskutečnit ve stejné podobě, na jakou jsou obyvatelé krajského města zvyklí. Komu navíc akce nebude stačit, může se vydat na druhý běh „rokáče“, který se odehraje zhruba o měsíc později v Plzni.

Město na západě Čech totiž podle informace, kterou přinesl Hradecký deník, akci podpoří částkou vyšší než deset milionů, což je nabídka více než lákavá. Královéhradecký magistrát na festival může přispět ze svého rozpočtu „pouze“ jeden milion korun.

V červnu v Hradci, v červenci v Plzni

„Náš festival obdržel nabídku, která se neodmítá - pozvaní stát se součástí prestižního projektu Plzeň 2015 - Evropské hlavní město kultury. Je pro nás velkou ctí, že jsme byli osloveni právě my a bereme to především jako ocenění naší dvacetileté snahy o tvorbu "evropského festivalu", kdy možná občas neprakticky utrácíme za kapely, které tu ještě nejsou tolik známé a nepřitahují masy návštěvníků, ale nám prostě přijde správné je v programu mít,“ vysvětlují dvojí konání festivalu jeho pořadatelé.

„Festival Rock for People zůstává v Hradci Králové ve své tradiční podobě, pouze se mění termín jeho konání, a to na 4.- 6.června. V příštím roce se však uskuteční též Rock for People EUROPE, který se odehraje ve dnech 3.- 5. července v Plzni. Těšit se můžete na "městskou verzi" festivalu, která proběhne v areálu bývalého depa Městských dopravních podniků, okolí řeky Radbuzy a komplexu bývalých papíren,“ uvádějí na pravou míru pořadatelé.

Vstupenky na hradeckou akci jsou od středy v předprodeji. Za vstupné na jméno na celou dobu třídenního festivalu zaplatíte 990 korun, lístek „bez omezení“ vás vyjde o sto korun dráž. V dalších vlnách se budou ceny vstupenek postupně zvyšovat.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Letošní rok bude Hradcem hýbat kultura, město čekají i nové akce

Vedení města Hradce uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí. Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for…
Čtěte více

Filharmonie vrací částky předplatného, ale také plánuje novou sezónu

Hradecká filharmonie od nového roku vrací částky za zrušené koncerty a s telefonáty přicházejí osobní příběhy jednotlivých návštěvníků. Život bez kultury je hlavně pro abonenty, kteří nevyužívají internet, náročný. Filharmonie ale i v této nejisté době plánuje a připravuje novou…
Čtěte více

Hradec podpoří sport a kulturu více než devíti miliony korun

Hradec Králové vyplatí v rámci dotací přes devět milionů, které rozdělí mezi 38 sportovních a 34 kulturních organizací nebo spolků. Sportovní kluby, které pracují zejména s dětmi a mládeží, dostnou od radnice osm milionů korun. Na podporu uměleckých těles a spolků…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme