Štítky: | Rock for People | Rada města | Zatupitelstvo |

Rock For People se má zahojit milionem z městské kasy

Za zcela výjimečný krok označilo vedení královéhradecké radnice návrh na vyplacení jednoho milionu korun do rozpočtu festivalu Rock For People. Pořadatelé festivalu se totiž dostali po letošním propršeném a probouřeném ročníku do červených čísel. Zda město opravdu přispěje, rozhodnou až zastupitelé města na svém zasedání na konci září.

Poslední ročník hradeckého festivalu se, co se týká počasí, opravdu nevydařil. Bouřkové počasí na začátku července, které bylo doprovázené silným větrem a přívalovými dešti, nadělalo organizátorům hodně vrásek. „Přírodní živly v prvém případě napáchaly škody za miliony korun, například na světelné a zvukové technice, ztráty pak budou ještě daleko vyšší,“ uvedli v červenci po skončení festivalu Michal Thomes a Petr Fořt z pořadatelské společnosti Ameba Production.

V několika minulých týdnech pak začali organizátoři jednat s představiteli radnice. „Se zástupci festivalu jednáme o této formě pomoci už pár týdnů. Doložená fakta a přehled ztrát způsobených počasím přesvědčil radní o tom, aby alespoň částečně pomohli sanovat tuto újmu,“ uvedl krátce po hlasování radních města Josef Krofta, náměstek primátora pro kulturu a cestovní ruch. Na radnici dokonce dorazil dopis od pořadatelů festivalu. „Pevně věříme, že budeme moci festival dále rozvíjet i v budoucnosti a dělat dobré jméno Hradci Králové nejen v České republice, ale vlastně po celém světě,“ agitují zástupci Rock For People.

Radní svůj návrh na vyplacení jednoho milionu korun hájí s tím, že konání dalších ročníků festivalu by letošním letním rozmarem počasí mohlo být ohroženo. „Rada města rozhodla a doporučila do zastupitelstva tento návrh proto, aby festival zůstal v Hradci, je skutečnou ozdobou města,“ řekl Zdeněk Fink, primátor Hradce Králové. Fink poukazuje i na to, že pořadatelé festivalu mají nabídky z jiných měst a lokalit, kam by mohli festivalové dění přesunout. „Chceme, aby zde festival zůstal, proto mu nabízíme takovouto kompenzaci. Do konání zastuptelsva města však musí organizátoři ještě doložit potřebné údaje, které vypovídají o škodách a ztrátách,“ doplnil ještě primátor.

Rada města o tomto kroku hlasovala jednomyslně.

Související články: Rock for People rekapituluje: nejvyšší návštěvnost a největší škody

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.9.2012 09:03
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
diskuze k tématu
K danému tématu je možné hlasovat v anketě a diskutovat v samostatném vláknu diskuzního fóra.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V Hradci vystoupí Ed Sheeran

Hradec Králové už díky různým festivalům zažil řadu hudebních celebrit. Nyní se může chystat na další zvučné jméno. V létě 2024 vystoupí na hradeckém letišti v rámci své "+ - = ÷ x Tour" legenda současné populární hudby Ed Sheeran. Oznámili to dnes organizátoři z Améba…
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

Zveme: Vodáci se sejdou na Biřičce, hudební fanoušci na Rock for People, milovníci růží v rozáriu

Celý víkend bude na hradeckém letišti patřit festivalu Rock for People. Pozor, 5. ročník Hradeckého léta v letním kině Širák je zrušeno. Vodáci mají sraz na Biřičce, soutěžní rozárium v Kuklenách v Hradci Králové chystá dny otevřených dveří. Taneční studio T-BASS pořádá největší…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme