Rock for People odešel ze zastupitelstva opět s prázdnou

Kauza kolem finančního příspěvku pro festival Rock for People se ani po posledním zastupitelstvu nepohnula žádným směrem. Bod o přidělení jednoho milionu korun na úhradu ztrát po letošním nepříznivém ročníku byl opět stažen z jednání. Podporu by totiž nedostal od žádné z politických stran.

Na posledním zasedání zdejšího městského zastupitelstva (v úterý 30. října) se opět dostal na řadu bod o odhlasování finanční podpory z městské kasy pro pořadatelskou agenturu hradeckého rockového festivalu.

A opět byl z jednání stažen ještě před jeho projednáním a před hlasováním. „Předkládám svůj evergreen. Z posledního jednání zastupitelstva to bylo staženo. Požádali jsme agenturu, aby nám podala podrobnější vyúčtování a vysvětlení. Jak jsem tuto věc konzultoval s kolegy z KSČM, tak je to pro ně nedostatečné, stejně tak pro koalici. Kolegové z ČSSD mi navrhli, že podáme-li tento návrh v příštím roce a nebude-li to uhrazení nějaké ztráty, ale bude to navýšení příspěvku pro festival, tak že to podpoří,“ řekl v úterý na zastupitelstvu Josef Krofta, náměstek primátora města Hradec Králové pro kulturu, který návrh předložil již na zářijovém zastupitelstvu města. Vzhledem k nedostatečné podpoře byl bod z jednání rovnou stažen.

Zajímavou dohru měl bod o finanční podpoře festivalu ještě v závěru zasedání. Zastupitel za ČSSD Otakar Kalenda totiž v diskuzi dementoval slova náměstka Krofty. „Pan Krofta hovořil o tom, že my jako sociální demokracie jsme nebyli proti tomu, aby se mimořádná dotace milion korun změnila v nějaký navýšený příspěvek na příští rok. To není pravda. Řekli jsme, že s bodem, tak jak je navrhován, nesouhlasíme. Jsme ochotni v příštím roce uvažovat o případném navýšení podpory pro festival Rock for People, tak jak jsme to učili i letos,“ vysvětlil Kalenda.

Tak jako tak to pro pořadatele festivalu Rock for People nevypadá zatím nadějně.

Více o kauze se dočtete také v těchto článcích:
Když Rock for People doloží ztráty, může dostat milion
Rock for People nedostane milion, zatím
Rock For People se má zahojit milionem z městské kasy
Rock for People rekapituluje: nejvyšší návštěvnost a největší škody

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V Hradci vystoupí Ed Sheeran

Hradec Králové už díky různým festivalům zažil řadu hudebních celebrit. Nyní se může chystat na další zvučné jméno. V létě 2024 vystoupí na hradeckém letišti v rámci své "+ - = ÷ x Tour" legenda současné populární hudby Ed Sheeran. Oznámili to dnes organizátoři z Améba…
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

Zveme: Vodáci se sejdou na Biřičce, hudební fanoušci na Rock for People, milovníci růží v rozáriu

Celý víkend bude na hradeckém letišti patřit festivalu Rock for People. Pozor, 5. ročník Hradeckého léta v letním kině Širák je zrušeno. Vodáci mají sraz na Biřičce, soutěžní rozárium v Kuklenách v Hradci Králové chystá dny otevřených dveří. Taneční studio T-BASS pořádá největší…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme