Riegrovo náměstí se nepodařilo opravit v termínu

Rekonstrukce hradeckého Riegrova náměstí za 100 milionů korun se nepodařila dokončit v termínu. Stavební firma Strabag nedodržela termín do konce září a stavba nabrala měsíční skluz. Náměstí má být zprovozněno 17. listopadu.

Rekonstrukce Riegrova náměstí má již měsíc zpoždění, za které hodlá hradecká radnice na firmě Strabag vymáhat penále. To činí za každý den prodlení 150 tisíc korun. „Město chce uplatňovat penále, a to i soudní cestou,“ uvedl primátor Otakar Divíšek. Strabag se brání tím, že investor nepředal staveniště v termínu. Radnice určitá pochybení uznává. „Část penále se bude muset odpustit, protože se pozdě předal pozemek u Černigova. Problém nastal tím, že se o půl roku zpozdil terminál,“ sdělil primátor Divíšek. Předpokládaný termín zprovoznění náměstí má být 17. listopad, kdy je zde naplánována vzpomínková akce.
Jedná se již o druhou zakázku v Hradci Králové, kterou se firmě Strabag nepodařilo dokončit včas. Soud ohledně pokuty za překročení termínu stavby terminálu již probíhá. „Strabag je velká firma a byť má problémy snad v celé Evropě, můžou  se jednání táhnout dlouho,“ dodal primátor.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.10.2008 18:32
jezek (neregistrovaný)
Oni se naši radní snad nikdy nepoučí. I přes fakt, že s touto společností byly už v minulosti problémy přesto dostává další zakázky. Prostě a jednoduše bych ji nevybral. Každý kdo někdy udělá špatnou zkušenost s nějakou firmou, řemeslníkem apod. si je už nikdy do domu nepustí. To se, ale netýká Hradce. Už slyším ty výmluvy na povinnosti spojené se zadáváním zakázek, ale jen mě zajímá co je pro tuto firmu připraveno za další zakázku. Platím to přece také ze svých daní.
27.10.2008 07:21
Radouš (neregistrovaný)
Paní Dagmar Konečná asi nemá přesné informace. Těch akcí bude patrně asi více. 100% jde o rekonstrukci ulice na Střezině. I zde stavbu provádí firma Strabag a měla být dokončena do konce září. I zde bude zpoždění minimálně měsíc a to není určitě konečný stav. Firma Strabag zde odvádí skutečně "SKVĚLOU PRÁCI". Jen doufám, že takto odfláklou a nedokončenou práci jim nikdo nepřevezme. I když v Hradci je vlastně možné úplně vše. Ještě bych chtěl upozornit! dávejte si maximálně pozor na staveništích této firmy. Zabezpečení výkopů jim vůbec nic neříká!!!!
28.10.2008 08:37
Brain (neregistrovaný)
Tady je krasne videt, jaka je dneska priserna doba terminu, spechu, atd.... Me, jako řadovému obcanovi HK to absolutne nevadí, ze se namesti dela o mesic dele. No boze, tak je to blbej jeden mesic zpozdeni! Budme radi, ze to tam bude vypadat pekne. Vim, ze to plati radnice, respektive my vsichni, ale co trochu tolerance? Preci jenom takovato oprava, takoveho rozsahu je kus prace. To neni jako sestavit domecek z karet.
28.10.2008 19:59
jezek (neregistrovaný)
Jestli se ke všemu v životě stavíš takhle, tak nás potěš Pánbůh. K čemu jsou pak smlouvy, výběrová řízení apod. Bohužel nikdo z našeho města ( myslím radní)ani nikdo jiný nedokáže takovouto firmu potrestat třeba řádným penále. Ale jenom pro uklidnění, v Liberci je to stejné tam vládne Syner.
29.10.2008 07:22
Radouš (neregistrovaný)
Ještě pár takových lidí, kterým je to jedno a můžeme se odstěhovat. Ty termíny měl Strabag nastaveny správně, ale firma na prácí v průběhu stavby vysloveně "SRALA". Například n ulici na Střezině jejich práce probíhala ze začátku nasazením dvou dělníků, kteří je na stavbě objevovali cca 6 hodin denně. To je tam teda bylo alespoň vidět. Pak na jeden měsíc zmizeli úplně. Když jim hořela koudel u zadku, tak začali spěchat a vymlouvají se na všechno. Zajímalo by mě jestli by tento pisálek mluvil stejně, kdyby se ho to přímo týkalo. Já přes tuto akci chodím denně a je za těch 7 měsíců už se to omrzí. Mimo to město vůbec neuvažuje a dělá to jak za "BOLŠEVIKA" co je vydět opravíme a co není necháme být. Opravu na Střezině skutečně vymódili. Nová komunikace plynně navazuje na "KORYTO ROKYTKY PO POVODNI" ještě bych městu doporučil na trávu více zelené!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme