Řidiče čeká od čtvrtka další uzavírka. Rekonstrukce v Úprkově ulici potrvá téměř tři měsíce

Rekonstrukce k létu patří. V minulých letech se opravy dočkalo i centrum města
Rekonstrukce k létu patří. V minulých letech se opravy dočkalo i centrum města | autor: hradeckralove.cz

Od čtvrtka se řidiči v Hradci Králové budou muset potýkat s úplnou uzavírkou v Úprkově ulici. Začíná tu totiž téměř tříměsíční oprava, po níž by se měl dočkat nového povrchu a chodníků více než půlkilometrový úsek rozbité komunikace. První z celkem čtyř plánovaných etap rekonstrukce vyjde na 11 milionů korun. Opravy probíhají ale i v dalších částech města. 

Úplná uzavírka Úprkovy ulice začne ve čtvrtek 21. července, stavební práce by měly být ukončeny začátkem října. Původně se mělo začít opravovat už od začátku července, kraji se ale nepodařilo získat včas stavební povolení. Řidiči budou muset počítat s obousměrnou objízdnou trasou, která povede přes ulice Náhon a Na Drahách. Omezení se týkají i MHD, konkrétně linek 11 a 17. Zastávka Úprkova nebude obsluhována a náhradní stanicí se dočasně stane zastávka Na Kotli. Linky budou zastavovat také na zastávkách Náhon a Husův pomník.

Rekonstrukce za 11 milionů, které zcela pokryjí dotace, je jen jednou ze čtyř etap rekonstrukce silnice.  „Po rekonstrukci bude zachován stávající systém dopravy, nedojde ani k žádným změnám ve směrových parametrech komunikace. Šířkové uspořádání komunikace zůstane také zachováno. Rekonstrukce vozovky spočívá v opravě a zesílení podkladní a krytové vrstvy. Součástí rekonstrukce je i obnova odvodnění komunikace,“ řekl ředitel Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje Jiří Brandejs.

Úprkova ulice není zdaleka jediná, kde se řidiči setkají s dopravními komplikacemi. Až do konce července by měl zůstat uzavřený jeden pruh na Gočárově třídě kvůli rekonstrukci křižovatky U Koruny. Z Gočárovy ulice tak nelze odbočit do Habrmannovy ulice, objížďka vede ulicí Za Škodovkou. Do neděle 24. 7. bude také částečně uzavřena Průmyslová ulice v Předměřicích nad Labem z důvodu opravy železničního přejezdu. 

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Opravy hradeckých silnic finišují, které dostanou nový asfalt v příštím roce?

Hradec Králové před zimou dokončuje opravy silnic, další rekonstrukce vozovek jsou naplánované zase na příští rok. Které hradecké ulice prokouknou? Nového povrchu a výměny osvětlení se dočká ulice Za Zelárnou v hradeckých Věkoších. Stavební práce budou zahájeny…
Čtěte více

Podloubí na Velkém náměstí by se mělo začít opravovat v příštím roce

Opravami podloubí, ulic V Kopečku a Rokitanského a náměstí Jana Pavla II. by měla začít revitalizace Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Vedení radnice má připravený nový plán oprav této části historického centra a nyní má k dispozici revizi a doplnění studie…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme