Revitalizace Benešovy třídy začne už příští rok.

Dlouho očekávaná přestavba "panelákové" Benešovy třídy na moderní a také praktický městský bulvár začne už v příštím roce. Jak informuje Hradecký Deník, počítá se s úpravami pěších komunikací a také s úpravou okolí parku u budovy Harmonie I.

„V příštím roce nás čeká rekonstrukce dvou etap. V první části se jedná o úpravy stávajících pěších komunikací za účelem vytvoření pojízdné komunikace pro možnost zásahu jednotek Hasičského záchranného sboru. Součástí je taktéž řešení dopravních sítí,” cituje Hradecký Deník náměstka primátora Jindřicha Vedlicha. Náklady na tyto práce jsou odhadovány na 10 milionů korun.
V příštím roce by chtěl magistrát stihnout ještě úpravy parku u objeku Harmonie.„Cílem je doplnit pěší a technickou infrastrukturu včetně přechodu pro chodce ve velmi frekventovaném místě před domem Harmonie I,” doplnil Vedlich. Náklady na tyto úpravy jsou odhadovány na 11 milionů korun. Počítá se i s výstavbou nového parkoviště poblíž Harmonie.
Stavební úpravy by měly být realizovány do konce srpna 2012. V další fázi město přistoupí k rekonstrukci střední části Benešovy třídy. V návrhu rekonstrukce se počítá s tím, že jeden silniční pruh z každé strany ulice dál zůstane jako parkoviště a navíc počet parkovacích míst celkově vzroste. Dobrou zprávou je, že parkování bude i nadále zdarma a to minimálně po dobu pěti let. Na revitalizaci Benešovy třídy přispěje také Evropská unie, a proto projekt nesmí v následujících pěti letech sloužit komerčním účelům.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme