Relativně bezpečné lesní cesty jsou už zveřejněny

Ačkoliv stále ještě nebyl oficiálně odvolán zákaz vstupu do hradeckých lesů po ničivé bouři ze začátku července, společnost Městské lesy Hradec Králové v pátek zveřejnila cesty a lesní místa, kde je už relativně bezpečno. Veřejná vyhláška zakazující vstup do hradeckých lesů je ale i nadále v platnosti.

Od ničivých bouří uplynuly necelé tři týdny. I když lesníci v městských lesích kolem Hradce Králové ještě stále pracují na odstraňování škod napáchaných vichřicí, byl minulý pátek zveřejněn plánek s cestami, které lesníci zpřístupnili. „V těchto vymezených částech nebudou lidé pokutováni strážníky městské policie,“ řekl Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové. Lesy jsou tedy zčásti přístupné, ale i nadále pouze na vlastní nebezpečí. Zákaz vstupu na uzavřená místa hlídají městští policisté.

Z plánku relativně bezpečných lesních cest je patrné, že lesníci odklidili především páteřní cesty. Poměrně bezpečné by tedy měly být cesty Hradečnice a Písečnice. K bezpečnějším místům lesníci počítají i oblast vedoucí od Malšovic k Lesnímu hřbitovu, v okolí Plachty, dále pak kolem nádrže Cesta myslivců až k Biřičce a k rybníkům Cikán a Datlík. Východní část hradeckých lesů je poměrně bezpečná od Bělečského rybníku, kolem písníku Marokánka, hájovny Marokánka, u Řešátkovy chaty až po hájovnu Poděbradku a Obory.

Nebezpečí však i nadále může číhat v oblasti od Stříbrného rybníku, kolem Bělečské cesty a dále na cestách Telefonka, Hadovka, Bunkrovka, Třebechovka, K dubu a v okolí hájovny U dvou Šraňků. Zákaz vstupu platí i kolem rybníku Výskyt a v okolí bývalé letecké střelnice až po Bažantnici.

Podle informací ředitele hradeckých lesů, zanechala za sebou větrná smršť popadané a poničené stromy v objemu zhruba 50 tisíc kubíků. Odstraňování dřevní hmoty bude trvat alespoň tři měsíce.       

Související články:
Městské lesy stále hlásí zákaz vstupu

Na vandaly v hradeckých lesích čekají fotopasti

Noční bouře uzavřela vstup do městských lesů

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme