Rekonstrukce zimního stadionu bude trvat déle

Modernizace královéhradeckého zimního stadionu se výrazně protáhne. Původně měly stavební práce skončit v letošním roce, nakonec se ale bude rekonstruovat o dva roky déle. Jak uvádí Hradecký deník, důvodem prodloužení termínu je navýšení rozsahu prací oproti původnímu zadání.

„Podle původní smlouvy měla rekonstrukce skončit letos. Pak se ale začaly nabalovat další požadavky na vylepšení, zejména od hokejového klubu. Dnes má smlouva čtyři dodatky a termín dokončení je červen 2011,“ sdělil Hradeckému deníku náměstek primátora Josef Malíř. Vícepráce se budou týkat především zvýšení komfortu pro hokejisty v zázemí klubu, úpravy se dotknou i prostor pro VIP hosty. Projekt počítá s 20 skyboxy, VIP restaurací s výhledem na ledovou plochu, ale také s rozšířením zázemí pro rehabilitaci a také s propojením obou hal zimního stadionu. Odpadnou tak nepraktické přesuny některých hráčů, kteří měli šatny v jedné hale a na ledovou plochu přecházeli do haly druhé. Díky stavebním úpravám dojde také ke zkvalitnění zázemí pro pořádání různých akcí jako jsou koncerty a výstavy. "Pořádání koncertů a jiných akcí bylo opravdu na hraně,“ dodal Malíř.
Plánovaná rekonstrukce zimního stadionu bude stát 273 milionů korun, původní rozpočet činil 250 milionů korun. Rekonsturkci provádí společnost ABD Invest, která si stadion na 14 let pronajala. Investice tak nejde z rozpočtu města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme