Rekonstrukce U Špuláků má skončit ještě letos

Rekonstrukce obřadní síně v domě U Špuláků by měla skončit ještě v letošním roce. Podle optimistických odhadů by v ní mohli zájemci stihnout sňatky v magický den 11. 11. 2011. S opravami historické budovy se začalo už na podzim 2009.

Práce na obnově domu i obřadní síně pokračují uvnitř i na vnějším plášti. Z Velkého náměstí je už viditelný rozdíl v nové fasádě. Ta zůstává u růžového odstínu, který dává domu lehkost a jemnost. "Ze tří čtvrtin je už omítka opravena a dům má opět z větší části reprezentativní zbarvení," řekl Mladé frontě Dnes manažer rozvoje města Václav Hartman. Ještě větší změny pak čekají na svatebčany uvnitř. "Jsou hotovy vnitřní hrubé stavby, nyní se dělají spodní prostory a sklepy," dodal Hartman.
Práce by měly skončit už v červnu. Svatebčané si ale na obřady v domě U Špuláků budou muset počkat nejméně do podzimu. Zahájení provozu zatím blokuje nábytek. "Museli jsme znovu vypsat výběrové řízení na dodávku vnitřního vybavení. Tím se otevření zhruba o tři měsíce zpozdí, avšak v září by se tam už svatby konat měly," upřesnil MF Dnes Hartman, podle kterého se má nábytek více přiblížit historickému rázu obřadní síně a má odpovídat době, ve které dům vznikl.
Dům U Špuláků bude po rekonstrukci tradičně sloužit především svatebčanům. Získá ale také jednací místnost a výstavní prostory. Celková obnova přijde město na 37 milionů korun. Až do otevření se svatby budou dál konat v Městské hudební síni.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme