Rekonstrukce Šimkových sadů se opozdí

Rozsáhlá rekonstrukce Šimkových sadů v Hradce Králové za zhruba sto milionů korun se zřejmě opozdí.Stále totiž není vyřešeno napájení tamních rybníků vodou. To je přitom hlavním předpokladem zahájení obnovy parku. V úvahu stále přichází možnost, že v sadech v budoucnu žádná vodní nádrž nebude. Uvedla to ve svém vydání pro Královéhradecký kraj MF DNES.
Dostatek vody do sadů by měla přivést takzvaná věkošská svodnice. Donedávna však nebylo jasné, komu vlastně patří. „Nakonec se správcovství ujalo město a svodnici spravují technické služby. Brzy by měla být dokončena takzvaná pasportizace, která určí vlastníky, a my budeme moci začít připravovat projektovou dokumentaci,“ řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. Nyní je projekt vlastně na začátku. Termín zahájení rekonstrukce dnes nikdo určit nedokáže.
„Pokud vyřešíme majetkové záležitosti, můžeme se do půldruhého roku začít zabývat vodním režimem v sadech. Jak rychle se rozběhnou další etapy, záleží na příštím zastupitelstvu. Pokud by se podařilo celých přibližně sto milionů korun na obnovu parku uvolnit najednou, mohla by se přestavba uskutečnit za dva roky. Pokud ne, může trvat pět i sedm let,“ dodal Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.5.2006 16:49
NU (neregistrovaný)
Šimkáče
Když už chce město v této lokalitě zrušit skatepark, který tu bude spoustě lidem chybět, pak přijít i o vodní nádrž by byla velká škoda. Když už se tam nebudem moct chodit dívat jak se jezdí na skejtu, tak ať se aspoň můžeme jít pokochat udržovaným kouskem přírody s jezírkem. Doufám že se povede dát vše do pořádku v souladu se zájmem místních občanů.
7.5.2006 22:14
Radek (neregistrovaný)
ach jo ...
To jsou úvahy - nejsou jasné majetkoprávní vztahy, tak zrušíme vodní plochy ... :-( Podle stejné logiky navrhuji pro nevyjasněnou údržbu zrušit stromy! A vůbec - ta tráva je přece taky jen na obtíž - zrušit a všechno vybetonovat!

Už se vůbec nedivím, že je problém vybudovat autobusové nádraží - pokud je problém obnovit jeden městský park, jak se vůbec město může pokoušet o něco tak náročného, jako je autobusák ... A nakonec k čemu - vždyť v Horní Polní ho také namají a nestěžují si, tak furt lidi neremcejte ! :-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme