Rekonstrukce pivovaru skončí v létě 2007

Proměna bývalého pivovaru v Hradci Králové v areál, ve kterém budou moci lidé využívat nové náměstí, prostory pro soukromé i veřejné kanceláře či učebny univerzity, by měla skončit v létě příštího roku. V současné době se rekonstruují fasády budov v ulicích Komenského a ČSA, v interiérech vznikají příčky jednotlivých učeben či jednacích sálů.
"Zatím předpokládáme, že v během léta roku 2007 budou jednotlivé objekty v areálu administrativního centra zkolaudovány. Zhruba do čtvrt roku poté se do jednotlivých budov budou stěhovat uživatelé," řekl radní Královéhradeckého kraje Tomáš Šubert.
Stavbaři upozorňují, že termín dokončení je závislý například na počasí během zimy. "Stavební práce na monolitických konstrukcích se totiž nyní rozbíhají a budou pokračovat až do konce března příštího roku. Během prázdnin příštího roku budou dokončeny objekty SO 9 a 10, ve kterých budou umístěny podzemní garáže, hlavní vstup do centra, zasedací místnosti včetně restaurace či její kuchyně," sdělil koordinátor projektu Marian Martynek ze společnosti Skanska CZ.
Stavbaři odhadují, že se do konce letošního roku podaří dokončit hrubé rekonstrukce budov, které bude využívat Katedra výtvarné kultury Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové, královéhradecký krajský úřad a dalších regionálních organizací včetně Československé obchodní banky. "Vedle těchto institucí bude v novém areálu veřejnosti sloužit také několik restaurací či prodejna pekařských výrobků. Turisté budou moci ocenit výhled z vodárenské věže či navštívit galerii plastik Vladimíra Preclíka. Obyvatelé města, turisté i studenti využijí nová schodiště do historického centra krajského města, z nichž jedno nové povede od zimního stadionu. Druhým bude v místě bývalého schodiště Kozinka. Nové náměstí zpříjemní vodoteče či zeleň," sdělil Šubert.
Obyvatelé města i návštěvníci krajského úřadu využijí rozsáhlé podzemní garáže s necelými pěti stovkami stání pro automobily. Do parkoviště, ukrytého pod plochou nového náměstí, budou vozy vjíždět z ulic Komenského a ČSA.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme