Rekonstrukce křižovatky Mileta se opět odkládá

Dlouho slibovaná rekonstrukce křižovatky Mileta v Hradci Králové se znovu odkládá. Ačkoliv politici slibují přestavbu důležitého dopravního uzlu již dlouhá léta, stavět se nebude ani letos. Jak uvádí Hradecký deník, stát neuvolnil na stavbu v letošním roce ani korunu.

Kromě financí však chybí ještě kompletní dokumentace projektu. Dřív než příští rok se tak stavět nebude, ani tento termín však není vzhledem ke všeobecnému nedostatku financí jistý. „Máme územní rozhodnutí, ale na přípravu stavebního povolení nemáme peníze. Hlavním problémem však je, že nemáme stamiliony na realizaci. Možná získáme nějaké prostředky přesunem z jiné stavby, ale letos se určitě kopat nezačne,“ sdělil Hradeckému deníku Marek Novotný z hradecké pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).
Náklady na rekonkstrukci křižovatky Mileta jsou odhadovány na 400 milionů korun. Na financování by se měl kromě státu podílet i kraj a hradecký magistrát. Podle Novotného by se zástupci všech tří stran měli ještě letos sejít a dohodnout podrobné financování a majetkové vypořádání s pozemky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.3.2010 19:24
Hradecan (neregistrovaný)
A až snad někdy bude po rekonstrukci křižovatky hotová,jak to bude vypadat?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme