Rekonstrukce křižovatky Koruna začne na podzim

Již tento podzim by mohla začít dlouho plánovaná rekonstrukce křižovatky Koruna v centru Hradce Králové. Jak informuje Hradecký deník, v dohledné době by magistrát mohl získat na tuto akci stavební povolení a v září by mohla začít rekonstrukce. Naopak výstavba obchodního centra Aupark Koruna, která měla probíhat souběžně s rekonstrukcí křižovatky, se s největší pravděpodobností odloží.

"Zatímco u křižovatky by město mohlo brzy získat stavební povolení a začít už letos v září, v případě centra ještě ani nezačalo územní řízení. A letošní zahájení stavby je jen teorie,“ cituje Hradecký deník šéfa odboru hlavního architekta radnice Petra Brůnu. Jedním z důvodu oddálení výstavby Auparku je změna projektu. Výjezd z parkovacího domu do Zamenhofovy ulice by příliš zatížil Gočárovu třídu, takže nyní se pracuje na výjezdu do Puškinovy ulice.
Stávající křižovatka Koruna patří mezi nejvytíženější dopravní uzly v Hradci Králové. Kromě tisíců aut přes ni denně prochází i velké množství chodců. Za rizikový lze považovat zejména přechod přes Gočárovu třídu do Habrmanovy ulice, kde je velmi krátký interval zelené. Přitom právě přes tento přechod přechází velké množství dětí do nedaleké základní a umělecké školy. Nové řešení počítá s kruhovým objezdem. Náklady na rekonstrukci by měly činit zhruba 84 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.2.2010 20:09
Hradecan (neregistrovaný)
Není těch kruhových objezdů už nějak hodně?
27.2.2010 14:39
14ka na Vertex (neregistrovaný)
Tak nějak dumám, která je to křižovatka? Pokud mě paměť neklame, jde o tu, jak přes ní odbočuje dost linek vlevo, a linka 3 vpravo, nebo se mýlím? A jak to bude s linkovým vedenít přes dotčenou křižovatku?
27.2.2010 20:17
Hradecan (neregistrovaný)
Ano,je to ona.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme