Rekonstrukce J. K. Tyla se prodlouží i prodraží

Do svých lavic studenti zasednou až v průběhu dalšího školního roku
Do svých lavic studenti zasednou až v průběhu dalšího školního roku

Opravy památkově chráněné budovy Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové se oproti původnímu termínu pozdrží. Za prodloužení doby rekonstrukce mohou podle krajského úřadu nepředpokládané vícepráce.

Ty údajně nastaly i kvůli tomu, že k budově kdysi Státního gymnázia neexistují původní plány, uvedl to Hradecký deník. Původně se studenti měli do lavic vrátit v září příštího roku. Nyní se návrat odkládá o zhruba tři a půl měsíce.

První velká rekonstrukce gymnázia z pera Josefa Gočára začala letos v červnu. Studenti i učitelé vyměnili své působiště a přestěhovali se do bývalého Ústavu hluchoněmých na Pospíšilově ulici. Kvůli přesunu gymnázia musel i tzv. „Hluchák“ projít opravami. Krajský úřad do budovy „Hlucháku“ investoval na 20 milionů korun. Podrobnosti se dočtete v článku Gymnázium J.K. Tyla se přesune do ústavu hluchoněmých.

Nyní po necelém půl roce oprav Gymnázia J. K. Tyla začínají narůstat náklady o vícepráce. „Do projektu musely být začleněny v průběhu bouracích prací některé další vícepráce, se kterými se v té chvíli nemohlo počítat," uvedl pro Hradecký deník mluvčí kraje Jiří Hošna. 

Další informace o rekonstrukci gymnázia se dočtete v těchto článcích:

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.11.2012 11:44
diviš (neregistrovaný)
Rekonstrukce J.K.Tyla
Již se Vám někdy v HK podařilo udělat něco v termínu a bez navýšení původní ceny?Dal bych to doplatit těm co schválili zhotovitele zakázky.Je to pořád stejné nepředpokládané situace, prodloužení termínu a nakonec paskvil!Viz Pivovar ,autobusové nádraží,rekonstrukce u Teska a pod.
11.3.2014 14:58
fanda (neregistrovaný)
Néé
ještě nikdy se nepodařilo nic udělat podle smlouvy. Co by z toho kdo měl, kdyby se nekradlo na "vícepracech" - ale mohli by napsat, že někdo pochybil, místo toho, že to je podvod a krádež

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Podloubí na Velkém náměstí by se mělo začít opravovat v příštím roce

Opravami podloubí, ulic V Kopečku a Rokitanského a náměstí Jana Pavla II. by měla začít revitalizace Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Vedení radnice má připravený nový plán oprav této části historického centra a nyní má k dispozici revizi a doplnění studie…
Čtěte více

Historická budova střední školy v Ruseku má novou střechu. Začala tak její celková rekonstrukce

Historická budova, kde sídlí Střední škola vizuální tvorby - dříve Floristická škola, má zbrusu novou střechu. Jde o první ze čtyř etap celkové rekonstrukce budovy. Správa nemovitostí Hradec Králové, která spravuje tento objekt, zahájila modernizaci budovy v červnu tohoto roku.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme