Rekonstrukce filharmonie se prodražuje

Rozsáhlá rekonstrukce budovy hradecké filharmonie je stále dražší a dražší. Podle posledních zpráv bude oprava objektu stát 120 milionů korun. Jak píše MF Dnes, největší investiční akce magistrátu za poslední roky bude o téměř deset milionů dražší, než se předpokládalo.
"Ukázalo se, že původní projekt z roku 2001 a některé následné změny měly chyby. Během rekonstrukce bylo také třeba provést některé vícepráce. Už jsme vyčerpali všechny možnosti, jak Filharmonii dostavět podle původních představ a při zachování stávajícího rozpočtu,“ řekl deníku náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. Za zvýšení ceny může mimo jiné nákladnější vybavení interiérů, zázemí pro hudebníky, úpravy foyeru či šaten, se kterými původní projekt nepočítal. Na více než šest milionů přijde rozšíření technického zařízení. To nyní umožní ve filharmonii hrát i balet, opery či muzikály.
Rekonstruovaný objekt filharmonie by se měl návštěvníkům otevřít v říjnu letošního roku. Dosavadní objekt z třicátých let minulého století už nevyhovoval po technické stránce.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme