Rekonstrukce filharmonie je u konce, v neděli se otvírá

První diváci by už tuto neděli měli v rámci slavnostního konceru spatřit prostory opravné filharmonie, jejíž objekt prošel v uplynulých měsících rozsáhlou rekonstrukcí.
Opravená budova přinese vyšší komfort účinkujícím i divákům. Pro obě skupiny je připraveno lepší zázemí, modernizací prošlo hlediště i jeviště, sál nabídne lepší akustiku. Náklady na rekonstrukci se vyšplhaly na 120 milionů korun, což je o 10 milionů korun více, než se plánovalo. Jak píše MF Dnes, již tak rozsáhlá investice ještě nemusí být u konce. Pokud vedení Filharmonie dokáže připravit alespoň několik muzikálových představení do roka, mohl by Hradec do budovy investovat další peníze. "Zatím existuje studie na další technologické či scénické dovybavení asi za 40 milionů korun. Avšak zda peníze přidáme, není jisté, vše je třeba ještě zvážit. Bude záležet na tom, jak si vedení Filharmonie poradí s dramaturgií a jak přesvědčí hradecké zastupitele i veřejnost o tom, že nový sál umí naplnit a přinést nějakou další novou hodnotu,“ řekl deníku náměstek primátora Josef Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme