Rekonstrukce Benešovy třídy je opět aktuální

Dalším krokem k uskutečnění plánované regenerace Benešovy třídy na Moravském Předměstí je vypracování studie proveditelnosti, kterou nechá město zpracovat za zhruba dva miliony korun. Hradečtí zastupitelé to schválili na svém posledním jednání.

„Dostali jsme za úkol zpracovat dokumentaci pro územní řízení. Protože akce by měla být financována z velké části z evropských peněz, tak součástí žádosti a projektu musí být studie proveditelnosti. Materiál by měl popsat , že je město schopné se o investici postarat a vyjmenovat další rizika projektu,“ řekl náměstek primátora Josef Malíř. Náklady na rozsáhlou obnovu bulváru se odhadují na půl miliardy korun. Město bude žádat dotaci z fondů EU, která může pokrýt až 80 procent finančních prostředků.
Benešova třída byla postavena v osmdesátých letech minulého století a v současnosti zde bydlí deset tisíc lidí. Jak uvedl primátor Otakar Divíšek, nutná údržba zchátralého bulváru vyjde nyní město na deset až patnáct milionů korun ročně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme