Rekonstrukce areálu Bavlny začne v listopadu a bude levnější

Již v listopadu by měla začít dlouho plánovaná rekonstrukce sportovního areálu Bavlna v Hradci Králové. Hradecká radnice vyhodnotila veřejnou zakázku na rekonstrukci zchátralého areálu. Vítězem se stala hradecká firma Stako s.r.o. s cenou 89,9 milionů korun. Více než polovinu peněz chce Hradec získat z fondů Evropské unie.

„Celkem se přihlásilo sedmnáct uchazečů a ani jedna nabídka nebyla vyřazena či vyloučena,“ sdělil náměstek primátora Josef Malíř. Radnice počítala, že náklady na obnovu sportovního areálu se budou pohybovat kolem 128 milionů korun. „Stavebnictví se nyní teprve do krize dostává, stavební firmy nemají práci a jdou s cenami dolů. Vítězná cena 89,9 milionů korun bez DPH nebyla nejnižší, přesto úspora činí skoro 40 milionů,“ řekl náměstek Josef Malíř. Nejnižší nabídka v soutěži byla ještě o 50.000 korun nižší než vítězná cena. „Uchazeč s nejnižší cenou měl ale v soutěži horší hodnocení v kritériích nabídnuté záruky a bankovní garance,“ uvedl náměstek Malíř. Převzetí staveniště se plánuje na poslední týden v říjnu. Vlastní stavba začne na přelomu října a listopadu. „Veřejnosti by mělo sportoviště začít sloužit na jaře 2012, přesné termíny ještě vyplynou v průběhu rekonstrukce,“ doplnil Malíř.
Sportovní areál Bavlna, který slouží především pro mládežnickou kopanou, poskytne fotbalové hřiště s tribunou pro 335 diváků, tréninkové hřiště a dvě víceúčelová hřiště. Dále  zde vznikne  asi šedesát míst k parkování.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme