Reklama na fotbal: FC Hradec Králové - 1.SC Znojmo 3:1

Hradec Králové - Znojmo. Ilustrační foto.,
Hradec Králové - Znojmo. Ilustrační foto., | autor: fchk.cz

20. kolo Fotbalové národní ligy mělo na pořadu svůj hit v podobě zápasu FC Hradec Králové - 1. SC Znojmo. Narazily na sebe totiž první a třetí tým tabulky. Vedoucí Znojmo je po podzimu favoritem celé soutěže a po nedávné rekonstrukci svého fotbalového stadionu je pro Jihomoravany postup do nejvyšší soutěže prioritou. Minulý týden po bezgólové plichtě sice jen remízovali v Třinci, ale jinak jsou Znojemští střelecky velmi aktivní a dalo se čekat, že obranu Hradce jistě prověří. Votrokům pak poslední dva zápasy vůbec nevyšly. Doma prohráli v poháru s Mladou Boleslaví vysoko 1:4 a nedařilo se jim ani v zápase na hřišti Frýdku-Místku, kde prohráli 1:2. Nedělní zápas tak nabízel atraktivní podívanou. Bohužel na ni i přes nádherné jarní počasí a atraktivního soupeře zavítala na zápas jen průměrná návštěva.

Hradec do utkání vstoupil výrazně aktivněji a během první desetiminutovky prakticky nepustil Znojmo do hry. V jejím závěru však málem inkasoval. Hosté zahrávali po chybné hradecké rozehrávce roh a po jeho rozehrání nebezpečně pálil Šamánek, ale míč jen napálil do hradby těl hradeckých hráčů. Od tohoto okamžiku byla hra velmi vyrovnaná a poměrně svižná, chyběly však šance. Jejich náznaky na obou stranách byly, ovšem pořádně udeřilo až ve 27. minutě. Hosté zahrávali rohový kop, ovšem centrovaného míče se na velkém vápně zmocnil domácí Malínský, bleskovým sólem přes celé hřiště se dostal na do pokutového území Znojma, kde v dobré pozici volil ještě přihrávku na nabíhajícího Zorvana. Tento riskantní moment naštěstí vyšel - Zorvan míč poslal za záda hostující brankaře Veselého - 1:0.
Již tak aktivní hosty inkasovaná branka nabudila a zakousli se do útoku s ještě větší intenzitou. A protože Votroci nechtěli zůstat pozadu, byla k vidění oboustranně pohledná hra, která se přelévala z jedné strany na druhou. Znojmo si vytvořilo územní převahu, ale Hradec byl zase nebezpečnější z rychlých brejků. Spokojenější nakonec byli hosté. V 38. minutě zahrávali rohový kop, hradecká obrana neodehrála přesně, míč se dostal na hranici velkého vápna k Pokornému a ten tvrdou ranou vymetl pavouky z horního růžku Ottmarovy branky - 1:1.

Druhý poločas nezačal pro Hradec šťastně. Ve 46. minutě měl nejprve po pěkném Pázlerově vysunutí průnik do vápna Vlkanova, v souboji s hostující obranou upadl, ale vyvolávanou penaltu rozhodčí neodpískal. O chvilku později naopak odpískal faul domácímu Plašilovi a po druhé žluté kartě ukázal i červenou. Před Hradcem byl tak prakticky celý druhý poločas v oslabení. I v deseti byl však domácí celek nebezpečný a v 55. minutě po Zorvánově kolmici vytlačili hosté Pázlerův dobrý střelecký pokus jen se štěstím mimo svoji branku. V 60. minutě mohl Pázler proti svému bývalému týmu znovu skórovat, ale těžkou střelu z úhlu Veselý nadvakrát zlikvidoval.

A reklama na fotbal pokračovala. Útočnou smršť, jakou domácí celek i v deseti předváděl, Znojemští rozhodně nečekali. Během deseti minut uzavřeli Votroci hosty v jejich velkém vápně a doslova bušili do jejich obrany. Vypracovali si nejméně tři vyložené příležitosti, které Znojmo odvracelo s vypětím všech sil a někdy i za pomoci hraní rukou. Bohužel rozhodčí nedovolený zákrok neviděl. I tak se ale natěšení diváci vedení domácího celku dočkali. V 68. minutě pronikl po pravé straně rychlík Malínský, svým pohybem zmátl všechny kolem sebe a s přispěním tečujícího obránce Pokorného poslal míč do sítě - 2:1.

Jestliže první obdržená branka znojemské hráče nabudila, tak ta druhá je naopak srazila a to takovým způsobem, že byli zralí na ručník. Votroci v oslabení předváděli místy exhibiční podívanou, chybělo jediné - branka. Přitom příležitostí ke skórování měli domácí snad pět. Jenomže Pázler si nenazul střelecké kopačky a i v jasných příležitostech nedokázal skórovat. Naprázdno vyšel i pokus Vlkanovy a nepískala se ani penalta, poté co Marešovu střelu zastavila ruka hostujících obránců.

A po hektickém průběhu druhého poločasu přišel ještě hektičtější závěr. V 90. minutě se Hradci zranil brankař Ottmar a na hřiště musel mladíček Ordelt, pro kterého to byl první start za A tým v soutěžním zápase. Jenomže brankař se měnil i na straně Znojma a ne kvůli zranění. Veselý bez míče srazil ve vápně Pázlera a hlavní sudí tentokrát neváhal a Veselého vyloučil a nařídil penaltu. Tu už chytal ale jeden z hostujících hráčů na hřišti, protože Znojmo nemohlo střídat. Penaltu kopal Petr Mareš a s přehledem ji proměnil - 3:1. To byl prakticky poslední okamžik zápasu, protože krátce poté rohodčí zápas ukončil. Hradec si v zápase, jež byl oslavou fotbalu, připsal tři zasloužené body a řádně zkomplikoval pořadí na špici tabulky v boji o postup.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme