Ředitel ZUŠ Habrmanova odvolán

Nesrovnalosti v účetnictví a závažné pochybení ve vedení agend zjistila hloubková kontrola oddělení interního auditu hradeckého magistrátu v královéhradecké Základní umělecké škole Habrmanova.
"Při loňské kontrole shledal odbor školství několik závažných nedostatků. Jedná se zejména o neprůhledné a nesprávně vedené účetnictví. Na jeho základě byla sestavena účetní uzávěrka, která nepodávala věrný obraz o finanční situaci školy. Dále se neprováděla zákonem daná  inventarizace majetku a závazků a neoprávněně se užívaly finanční prostředky v rozporu s rozpočtovými pravidly,“ řekla vedoucí odboru Alena Synková.
Při ZUŠ působí i další instituce – občanské sdružení či podnikatelské subjekty, navazující na aktivity ZUŠ. Ve smluvních vztazích však vzájemná a samostatná činnost, včetně financování jednotlivých aktivit a personálního zajištění, není upravena. Závěry odboru školství následně potvrdilo také magistrátní oddělení interního auditu. „Za závažná porušení a neplnění právních povinností, vyplývajících z vykonávané funkce, jsme proto navrhli radě města odvolat k 15. březnu tohoto roku z funkce ředitele ZUŠ Habrmanova Jaroslava Mencla. Rada města s naším návrhem souhlasila,“ uvedl náměstek primátora Martin Soukup. Magistrát města také zvažuje podání trestního oznámení na neznámého pachatele o podezření ze spáchání trestného činu podvodu a zpronevěry.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme