Ředitel hradeckých Leteckých služeb byl odvolán

Společnost Letecké služby Hradec Králové přišly o svého ředitele. Vaz mu zlomila městská kontrola. Po Art kinu Centrál tak jde už o druhou organizaci, ve které si magistrát posvítil na hospodaření a dodržování předpisů a narazil na problémy. Informuje o tom Hradecký deník.

I když se jedná teprve o předběžné výsledky, už ty stačily k odchodu dosavadního ředitele Romana Zindulky. Audit, který si město zadalo, našel nesrovnalosti a město nyní chystá reorganizaci společnosti. „Mohu potvrdit, že s panem Zindulkou jsme se rozloučili. V současné době vybíráme nového ředitele, chceme změniti strategii činnosti leteckých služeb. To vše se bude projednávat. Valná hromada se chystá na 1. listopadu, tam proběhnou společná jednání i s radními města,” potvrdil Hradeckému deníku Jiří Jiroušek, předseda představenstva. Novinářům Deníku se odvolaného ředitele Zindulku nepodařilo kontaktovat.
Podle předběžných výsledků auditu měly Letecké služby potíže s účetnictvím, opakovaně porušovaly směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu a neprůhledné bylo hospodaření s pohonnými hmotami. Představenstvo společnosti proto ředitele Romana Zindulku odvolalo z funkce.
Město si audit ve společnosti zadalo jako majoritní vlastník. V akciové společnosti založené v roce 2007 má většinový podíl a ročně na provoz přispívá částkou 12 milionů korun. Letecké služby provozují hradecké letiště a starají se o odbavení a další provozní činnosti.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme